Theaterschool-studenten maken theater met mbo-scholieren over orgaandonatie

Gepubliceerd op

Als onderdeel van de landelijke Donorweek gaat op dinsdag 15 oktober het Project Do’orgaan in première. Onder begeleiding van Dennis de Bont, Linda Bosch en Rosa Asbreuk, afstuderende studenten van de opleidingen Theaterdocent en Productie Podiumkunsten van de Theaterschool, spelen 23 doktersassistenten en 3 tandartsassistenten in opleiding van het ROC Horizon College in Alkmaar een unieke voorstelling met orgaandonatie als thema.

Als onderdeel van de landelijke Donorweek gaat op dinsdag 15 oktober het Project Do’orgaan in première. Onder begeleiding van Dennis de Bont, Linda Bosch en Rosa Asbreuk, afstuderende studenten van de opleidingen Theaterdocent en Productie Podiumkunsten van de Theaterschool, spelen 23 doktersassistenten en 3 tandartsassistenten in opleiding van het ROC Horizon College in Alkmaar een unieke voorstelling met orgaandonatie als thema.

De kick-off van het project vindt plaats op 15 oktober, om 15:00 uur in Theater de Vest in Alkmaar.  De eerstejaarsstudenten van de opleidingen Doktersassistent en Tandartsassistent hebben op dat moment de eerste workshopreeks erop zitten. Zij presenteren hun voorstelling voor ruim 100 medescholieren. Actrice, presentatrice en stand-up comedian Soundos El Ahmadi, bekend van o.a. het televisieprogramma Wie is de Mol, zal de kick-off presenteren.

De kick-off is uiteraard ook vrij toegankelijk voor studenten van de AHK. Aanmelden hiervoor kan via projectdoorgaan@gmail.com.

Rosa Asbreuk, een van de afstuderende theaterdocenten, zegt over het project het volgende: 'Omdat wij zelf nog jonge theatermakers zijn hopen wij de jongeren te inspireren om na te denken over het thema orgaandonatie. Samen met hen op onderzoek uitgaan, van te voren niet wetende waar je terecht komt en ze iets moois laten maken. Dat is voor mij project Do’orgaan.'

Project Do'orgaan wordt 10 keer uitgevoerd op verschillende ROC’s en is een samenwerking tussen de Theaterschool/AHK, communicatiebureau HVR en de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS). Kijk voor meer informatie over het project en de scholen op www.projectdoorgaan.nl.

Delen