Frascati en de Theaterschool nemen Engelenbak over

Gepubliceerd op

De Theaterschool wordt vaste partner in de bespeling van Theater de Engelenbak, dat door Theater Frascati wordt overgenomen. De Engelenbak blijft hiermee behouden voor Amsterdam en krijgt een centrale rol als podium voor talentontwikkeling.

Mede dankzij de intensieve samenwerking met de Theaterschool kan Frascati haar functie als productiehuis nog beter waar maken. Studenten van de opleidingen van de Theaterschool kunnen in De Engelenbak voorstellingen ontwikkelen en presenteren. Het Off Broadway karakter van de Nes wordt nog eens extra aangezet met deze nieuwe invulling van Nes 71.

De Theaterschool begeeft zich buiten de muren

Als enige hogeschool in Nederland leidt de Theaterschool studenten op in alle vakgebieden van het theaterveld. Dit biedt studenten de mogelijkheid om intensief samen te werken en met elkaar kleine en grote producties te realiseren in alle disciplines van dans en theater. Het gebouw aan de Jodenbreestraat biedt hiertoe alle faciliteiten, maar studenten worden ook sterk aangemoedigd om zich buiten de muren te begeven. De Theaterschool gaat verbindingen aan met scholen, theaters en producerende instellingen in Amsterdam en in Nederland.

Dit biedt studenten de gelegenheid om de almaar veranderende beroepspraktijk te ervaren. Tegelijkertijd maken onze partners kennis met talenten die het gezicht van het Nederlandse theater in de komende jaren mede gaan bepalen. De samenwerking met Frascati in de Engelenbak is bij uitstek een voorbeeld: studenten van de Theaterschool kunnen in de zaal van de Engelenbak nieuwe producties ontwikkelen en het publiek van Frascati maakt kennis met een nieuwe generatie grensverleggende makers.

Jonge talentvolle theatermakers bij Frascati Producties
Frascati Producties produceert het werk van jonge talentvolle theatermakers. Succesvolle makers die hun talent hebben kunnen ontwikkelen bij Frascati Producties zijn Laura van Dolron, Marjolijn van Heemstra,  Jetse Batelaan, Marcus Azzini en Nicole Beutler.  Jaarlijks produceert Frascati circa 21 nieuwe voorstellingen die in première gaan in een van de zalen in de Nes en die regelmatig in de theaters in het land te zien zijn. Op dit moment zijn  Julie Van den Berghe, Naomi Vellisariou, Davy Pieters, Maren Bjørseth, Florentina Holzinger, Sadettin Kirmiziyüz en Tijdelijke Samenscholing verbonden aan Frascati Producties.  Met de overname van de Engelenbak neemt Frascati afscheid van Frascati WG, de locatie op het voormalig Wilhelmina Gasthuis terrein.

Delen