Nightscream: symfonie- en jazzfilharmonisch orkest Conservatorium van Amsterdam in één programma

Gepubliceerd op

'Stravinsky meets Ellington' is het thema van het concert 'Nightscream' dat het symfonieorkest en jazzfilharmonisch orkest van het Conservatorium van Amsterdam geven op 7, 8 en 10 november. Klassieke en jazzwerken staan in één programma.

'Stravinsky meets Ellington' is het thema van het concert 'Nightscream' dat het symfonieorkest en jazzfilharmonisch orkest van het Conservatorium van Amsterdam geven op 7, 8 en 10 november.

Klassieke en jazzwerken staan in één programma: het symfonieorkest speelt o.l.v. Dirk Vermeulen het op Edvard Munchs De Schreeuw geïnspireerde Skriet van Wim Henderickx, en Stravinsky’s Petroesjka. Na de pauze leidt Justin DiCioccio het jazzfilharmonisch orkest. New York, de Britse koningin Elizabeth en de nacht vonden hun weerklank in Harlem, The Queen's Suite en Night Creature.

Dirk Vermeulen geniet een internationale reputatie, vooral door zijn spraakmakende interpretaties van repertoire uit de 18e eeuw en de vroege romantiek. Hij is evenzeer vertrouwd met hedendaagse muziek en verleende opdrachten aan talrijke componisten. Hij werkte samen met tal van vooraanstaande klassieke solisten, maar ook met jazzgrootheden als Toots Thielemans, Wayne Shorter en Dianne Reeves.

Justin DiCioccio wordt internationaal erkend als een van de belangrijkste jazzpedagogen en bandleiders. Hij is Associate Dean en hoofd van de jazzafdeling van de Manhattan School of Music, New York.

donderdag 7 november
20.15 uur Bernard Haitinkzaal
Conservatorium van Amsterdam, Oosterdokskade 151, Amsterdam
toegang € 10,- / CvA-studenten en -medewerkers gratis
tickets via de website van het Conservatorium van Amsterdam

vrijdag 8 november
21.00 uur Muziekgebouw Frits Philips, Heuvelgalerie 140, Eindhoven
toegang € 1,-
tickets via www.muziekgebouweindhoven.nl 

zondag 10 november
14.30 uur Stadsgehoorzaal, Breestraat 60, Leiden
toegang € 10,- (eersterangs, incl. garderobe en pauzedrankje) via kortingscode ‘Facebookactie Nightscream’
tickets via www.stadspodia.nl en 0900-9001705

Delen