Sceno | Photo | Graphy - Robert van der Ree

Gepubliceerd op

Fotograaf Robert van der Ree toont een selectie van zijn fotografisch werk, gemaakt in opdracht van de opleiding Scenografie. De tentoonstelling is te zien in november en december 2013, in trappenhuis Zuid van de Theaterschool.

Fotograaf Robert van der Ree toont een selectie van zijn fotografisch werk, gemaakt in opdracht van de opleiding Scenografie. De tentoonstelling is te zien in november en december 2013, in trappenhuis Zuid van de Theaterschool.

De officiële opening is dinsdag 12 november om 17.30 uur tijdens HALf6, maar de tentoonstelling is al te zien tijdens de 24-uurs van de Theaterschool op 8 en 9 november.

… Hoeveel informatie is er nodig om in beeld een verhaal te vertellen: wat prikkelt de fantasie van de kijker, zodat het blijft 'hangen' en niet na ‘7 seconden’ alle aandacht vervlogen is?

Robert van der Ree (1970) over zijn fotografisch werk: 'Het mooie aan de voorstellingen van de Theaterschool vind ik het ruwe element dat vaak nog aanwezig is in producties waarin studenten samenwerken: het is experimenteel, in ontwikkeling, dat inspireert me: iets dat af is, te geperfectioneerd, kan ook 'stil vallen', theater moet leven...

Al maken onverwachte lichtwisselingen of videobeelden het nog wel eens moeilijk, uiteindelijk is mijn doel om de dynamiek van het spelmoment en de omgeving in één beeld te pakken. Ik heb zelf theater gespeeld en doe dat nog steeds en kan mij daarom als fotograaf openstellen voor wat er gebeurt op de vloer. Ik voel onbewust aan dat er iets staat te gebeuren, ook al ken ik het verhaal niet, en kan daar sneller op anticiperen.

In de toekomst wil ik nog meer gaan samenwerken met performers, scenografen/makers en kunstenaars in mijn geënsceneerde vrije werk. De wisselwerking brengt het resultaat tot grotere hoogte: niet individualisme maar samenwerking tussen verschillende disciplines is de toekomst …'


De foto's zijn ook te koop, neem contact op met Robert van der Ree via contact@robertvanderree.com, tel. 06 26702620 of rechtstreeks met het secretariaat van de opleiding Scenografie 020 527 7622.

Delen