Aanmoedigingsprijs Dansersfonds voor Nathan Brhane

Gepubliceerd op

Nathan Brhane, alumnus van de Nationale Balletacademie en danser bij de Junior Company van Het Nationale Ballet, heeft op dinsdag 17 december 2013 de Aanmoedigingsprijs ontvangen van Stichting Dansersfonds ’79.

Brhane ontving de prijs uit handen van Han Ebbelaar en Alexandra Radius in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Aan de Aanmoedigingsprijs is een bedrag van € 1.500 verbonden.

Nathan Brhane (Meppel, 1993) studeerde in 2013 af aan de Nationale Balletacademie. In 2011 was hij stagiair bij Het Nationale Ballet. Sinds augustus 2013 is hij lid van de Junior Company van Het Nationale Ballet.

Stichting Danserfonds '79 stimuleert jong Nederlands danstalent en eert mensen die hun diensten hebben bewezen in de danskunst. Daarnaast stelt Dansersfonds ’79 zich ten doel om dansers na het beëindigen van hun danscarrière te helpen bij de overschakeling naar een nieuwe werkkring.

Elke twee jaar organiseert Stichting Dansersfonds '79 een benefietgala, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de doelstellingen van de stichting. Op 20 januari 2014 vindt dit feestelijke Balletgala voor de 17e keer plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Naast Het Nationale Ballet zal ook de Junior Company optreden, evenals Introdans, Introdans Ensemble voor de Jeugd, Scapino Ballet Rotterdam, Nederlands Dans Theater I, en Marijn Rademaker van het Stuttgarter Ballet.

De prijswinnaars van dit jaar zijn geselecteerd door een jury die bestaat uit danscritici Ine Rietstap en Jan Baart, Marian Sarstädt (voormalig artistiek directeur Nederlands Dans Theater), Alexandra Radius (voormalig eerste soliste bij o.a. Het Nationale Ballet), Han Ebbelaar (voormalig eerste solist bij o.a. Het Nationale Ballet) en Karin Schnabel (freelance Pedagoog en voormalig eerste soliste bij Het Nationale Ballet).

fotografie: Antoinette Mooy

Delen