Arnold Marinissen nieuwe studieleider slagwerk

Foto Marco Borggreve

Gepubliceerd op

Per 1 januari 2014 wordt Arnold Marinissen studieleider slagwerk van de afdeling Klassiek van het Conservatorium van Amsterdam (CvA). Arnold gaat leidinggeven aan de slagwerkafdeling van het CvA en wordt ook nauw betrokken bij het verder uitbouwen van het profiel Nieuwe Muziek van het conservatorium.


Per 1 januari 2014 wordt Arnold Marinissen studieleider slagwerk van de afdeling Klassiek van het Conservatorium van Amsterdam (CvA). Arnold gaat leidinggeven aan de slagwerkafdeling van het CvA en wordt ook nauw betrokken bij het verder uitbouwen van het profiel Nieuwe Muziek van het conservatorium.
Sven Arne Tepl, hoofd Klassieke Muziek: 'Arnold is een musicus met een grote staat van dienst als solist en ensemblespeler, met enorme ervaring in alle facetten van het nationale en internationale muziekleven. Hij kan deze ervaring naast zijn werk als docent nu ook als studieleider inzetten. Hij is een fantastische aanwinst voor het Conservatorium van Amsterdam.'
 
Arnold Marinissen is actief als dirigent van muziek uit de twintigste en eenentwintigste eeuw. Hij dirigeerde Ensemble Zerafin, Asko|Schoenberg, Lunapark, Steve Reich's Electric Counterpoint in het Muziekgebouw aan 't IJ, werk van Piet-Jan van Rossum in het Orgelpark Amsterdam en werk van Hans Asselbergs in de Philharmonie Haarlem. In 2013 was hij te gast bij Ensemble musikFabrik in Keulen.
 
Hij componeerde onder meer voor Asko|Schoenberg, VocaalLAB, Calefax Rietkwintet, Lunapark, het Ives Ensemble, Prisma Strijktrio, Compagnie Bischoff, het Asko Kamerkoor, het Orgelpark, Ensemble S, en verschillende werken voor de choreograaf/danser Ederson Rodrigues Xavier. Zijn vocale kwintet Von Pferden, Gräsern, Sonnen, Menschen werd geselecteerd voor Toonzetters en op 23 juni 2012 door het VocaalLAB in het Holland Festival uitgevoerd.

Delen