Expert meetings: Montage is storytelling

Expert Meeting: Montage is Storytelling

Gepubliceerd op

Op vier zaterdagen in maart (10.00 - 16.30 uur) laten vier gerenommeerde editors aan de hand van eigen werk zien en horen hoe een verhaal verteld wordt in de montage.

Op vier zaterdagen in maart laten vier gerenommeerde editors aan de hand van eigen werk zien en horen hoe een verhaal verteld wordt in de montage. Zij geven inzicht in hun werkwijze en visie op het montageproces en laten zo zien wat de geheimen zijn van een goede montage.

Aan bod komen vier genres: publieksfilm, art house film, televisiedrama en documentaire. Deze worden belicht door editors die stuk voor stuk hun sporen hebben verdiend in de Nederlandse filmwereld. 

De editors
- Marc Bechtold, editor van publieksfilm 'Soof' (regie: Antoinette Beumer)
- Job ter Burg, editor van art house film 'Borgman' (regie: Alex van Warmerdam) 
- Wouter Jansen, editor van televisiedrama 'A’DAM-E.V.A.' (sneak preview) (regie: Norbert ter Hall)
- Gys Zevenbergen editor van documentaires - Work in progress - de productie van dat moment.  

De expert meetings zijn speciaal bedoeld voor (video) editors, die verschillende aspecten van het vak verder willen onderzoeken. Ook geïnteresseerden in film en montage in het bijzonder zijn welkom.

> Lees meer en meld je aan 

Expert meetings
Expert meetings zijn een nieuw initiatief van de Nederlandse Filmacademie. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor (semi-) professionals uit de film- en televisiewereld die zich verder willen ontwikkelen en verdiepen in hun vakgebied. 

Met de expert meetings geeft de Filmacademie invulling aan haar ambitie om te fungeren als spil in het Nederlandse en Europese kennisnetwerk op het gebied van film, en als onderwijsinstituut voor de gehele sector.

Delen