Fieke Tissink ontvangt de De Gijselaar-Hitzenfondsprijs

Gepubliceerd op

Tijdens een feestelijke uitreiking op de dag van de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici ontving Fieke Tissink, docent aan de Reinwardt Academie, de undefinedDe Gijselaar-Hitzenfondsprijs. Fieke kreeg de prijs voor voor haar buitengewone verdiensten op het gebied van overdracht van wetenschappelijke, kunsthistorische kennis aan een breed, in kunst geïnteresseerd publiek.

Tijdens een feestelijke uitreiking op de dag van de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici ontving Fieke Tissink, docent aan de Reinwardt Academie, de De Gijselaar-Hitzenfondsprijs. Fieke kreeg de prijs voor voor haar buitengewone verdiensten op het gebied van overdracht van wetenschappelijke, kunsthistorische kennis aan een breed, in kunst geïnteresseerd publiek.

Fieke combineert haar werk als docent Publiek bij de Reinwardt Academie met haar eigen bedrijf Bobcat Media. Dat ze beide succesvol en met liefde voor het vak doet, blijkt uit het juryrapport:

"Fieke Tissink is al een leven lang actief op educatief gebied in de museumwereld. Zij werkte jaren bij de afdeling Educatie van het Rijksmuseum, waar zij tentoonstellingsteksten, audiotours en publicaties voor het grote publiek schreef. Ook heeft zij een groot aantal andere specialisten opgeleid, eerst door het opzetten van cursussen rondleiden en tekstschrijven, daarna ook door haar functie bij de Reinwardt Academie.

Fieke Tissink paart een gedegen kunsthistorische kennis aan een grote creativiteit. Zij kan snel doordringen tot de kern van een onderwerp en er vervolgens een verrassende creatieve draai aan geven. Zo weet zij de meest ingewikkelde onderwerpen toegankelijk te maken voor een grote groep mensen, daarbij  handig gebruikmakend van de educatief zo effectieve combinatie van tekst en beeld. Haar audiovisuele producties kenmerken zich door spannende beelden en een lichte toon."

Delen