Jet de Ranitz in kunstdebat Kiezen en Vertragen op 22 december

Jet de Ranitz

Gepubliceerd op

Collegevoorzitter Jet de Ranitz is op 22 december een van de sprekers in het kunstdebat Kiezen en Vertragen in de Stadsschouwburg. Het debat wordt gevoerd naar aanleiding van het gelijknamige opiniestuk dat Stadsschouwburg-directeur Melle Daamen in NRC Handelsblad publiceerde.

 

Het stuk, waarin Daamen pleit voor een krimp van de Nederlandse kunstsector, heeft tot veel reacties geleid. Daarom organiseren het Nederlands Theater Festival en NRC Handelsblad in samenwerking met de Stadsschouwburg Amsterdam een debatbijeenkomst op 22 december.

Melle Daamen: 'Topballet kun je ook uit Petersburg laten invliegen'

Tijdens de middag zal Melle Daamen een referaat houden waarin hij zijn ideeën nogmaals toelicht. Daarnaast komen aan het woord Jet de Ranitz (behalve CvB-voorzitter van de AHK ook voorzitter van Kunsten ’92),  Henk van Os (bijzonder hoogleraar kunst- en cultuurgeschiedenis en voormalig directeur Rijksmuseum Amsterdam), Hans Waege (algemeen directeur Rotterdams Philharmonisch Orkest), Caspar Nieuwenhuis (artistiek directeur Likeminds) en Benno Tempel (directeur Gemeentemuseum Den Haag).

Hierna volgt een discussie, waarna er uitgebreid wordt ingegaan op reacties uit de zaal. Gespreksleider is Paul Steenhuis, chef Kunstredactie van NRC Handelsblad.

Tijd en locatie
zondag 22 december, 16.15 – 18.15 uur
Stadsschouwburg Amsterdam, grote zaal.
Entree: 5 euro (bestel kaarten)

Meer informatie
Opiniestuk Melle Daamen
Reactie Jet de Ranitz in EenVandaag van 10 december 2013

Delen