Liviu Prunaru geeft concert als nieuw lid vakgroep viool op 8 december

Gepubliceerd op

De Roemeense violist Liviu Prunaru, eerste concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest, is sinds september jl. als lid van de vakgroep viool verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam (CvA). Het CvA is erg trots op zijn komst en daarom wordt de start van deze samenwerking gevierd tijdens een concert dat Prunaru zal geven op 8 december op het Conservatorium van Amsterdam.

De Roemeense violist Liviu Prunaru, eerste concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest, is sinds september jl. als lid van de vakgroep viool verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam (CvA). Het CvA is erg trots op zijn komst en daarom wordt de start van deze samenwerking gevierd tijdens een concert dat Prunaru zal geven op zondag 8 december op het Conservatorium van Amsterdam. 

zondag 8 december
14.15 uur
Bernard Haitinkzaal
De toegang is gratis, tickets zijn op te halen bij de receptie van het CvA.

Liviu Prunaru (viool), m.m.v. Valentina Svyatlovskaya (viool) en Jeroen Bal (piano)
Beethoven - Sonate voor viool en piano in G op 30 no. 8
Korngold - Much Ado About Nothing, suite viool en piano op. 11
Charles-Auguste de Bériot - Grand duo concertant
César Franck - Sonate voor viool en piano in A

Over Liviu Prunaru
Liviu Prunaru (Craiova, Roemenië, 1969) studeerde bij Alberto Lysy aan de befaamde Menuhin Music Academy in Gstaad, Zwitserland, en bij Dorothy DeLay in New York. Hij won prijzen op belangrijke concoursen, waaronder in 1993 de Eugène Ysaÿe-prijs, de publieksprijs en de tweede prijs bij de Koningin Elisabeth-wedstrijd in Brussel. Als winnaar van de Juilliard Mendelssohn Competition in 1999 maakte hij zijn debuut als solist met de Juilliard Symphony in het Lincoln Center in New York. Sindsdien heeft hij als solist opgetreden met het Royal Philharmonic Orchestra en het London Symphony Orchestra. Daarnaast heeft hij over de hele wereld recitals gegeven. Sinds 2006 is hij eerste concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest. Als solist maakte hij zijn debuut bij het Koninklijk Concertgebouworkest in 2008 met het Derde vioolconcert van Saint-Saëns en in 2012 soleerde hij bij het Concertgebouworkest in het Vioolconcert van Dvorák. In 2010 werd hij benoemd tot artistiek directeur van de Menuhin Music Academy. Liviu Prunaru bespeelt een Stradivarius uit 1694.

Delen