Reinwardt Academie verkent immaterieel erfgoed met 'Prik'

Gepubliceerd op

Tot aan de zomer van 2015 verkent het lectoraat Cultureel erfgoed van de Reinwardt Academie in samenwerking met Imagine IC diverse vormen van immaterieel erfgoed.

Tot aan de zomer van 2014 verkent het lectoraat Cultureel erfgoed van de Reinwardt Academie in samenwerking met Imagine IC diverse vormen van immaterieel erfgoed.

De reeks 'Prik' is vormgegeven naar aanleiding van de vraag van de gemeente Amsterdam om bij te dragen aan theorie en praktijk van immaterieel erfgoed vanuit het perspectief van de grote stad en jongeren. Dit gebeurt in aansluiting op het UNESCO-verdrag voor de bescherming van immaterieel erfgoed uit 2012.

Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Openbare Bibliotheek Amsterdam, het Mondriaanfonds en de Reinwardt Academie. Lector Hester Dibbits en studenten van de Master of Museology zijn betrokken bij de samenstelling van het programma.

Presentatie
De presentatie van het Engelstalige programma is in handen van antropoloog Jordi Halfman. Op uitnodiging van Imagine IC deed zij voor haar masterscriptie aan de UvA onderzoek naar het geluid van straatvoetbal voor het project Panna's en Akka's dat tot maart 2014 is te zien en te horen. In de tweede editie van prik reageerde geluidswetenschapper Paul Moore op cases van het geluid van straatvoetbal en carillons.

De eerste aflevering richtte zich op nieuwe en oude tradities van herdenking van het slavernijverleden; professor Saidiya Hartman (Columbia University, NY) besprak toen de betekenis van onvertelde verhalen.

Kaartverkoop Prik via Imagine IC

Delen