Reinwardt-alumna Emma van Oudheusden benoemd tot directeur van Het Grachtenhuis

Gepubliceerd op

Vanaf januari 2014 ligt de dagelijkse leiding van museum Het Grachtenhuis te Amsterdam in handen van directeur museale zaken Emma van Oudheusden (27, alumna van de Reinwardt Academie) en directeur commerciële zaken Tessa van Bussel (25). Emma is tevens voorzitter van de directie.Emma deed de bachelor Cultureel erfgoed aan de Reinwardt Academie en Erfgoedstudies aan de UvA en werkte bij Museum Van Loon, de Hermitage Amsterdam en de Nieuwe Kerk. Tessa studeerde Cultuurwetenschappen aan de UvA en liep stage bij ING en Unilever. Zowel Emma als Tessa waren voor de benoeming al werkzaam bij Het Grachtenhuis, respectievelijk als hoofd programmering en medewerker marketing & communicatie.

Emma: “Als student aan de Reinwardt Academie heb ik al in een vroeg stadium kennis kunnen maken met de culturele instellingen en musea aan de Amsterdamse grachten, vooral door mijn stage bij Museum Van Loon. Ik studeerde af op een onderzoek over authenticiteitsbeleving van bezoekers in interieurs en historische huismusea. Het Grachtenhuis is een bijzondere plek om te werken, als nieuwe culturele instelling in het Amsterdamse veld maar vooral omdat het een erfgoedinstelling is, waar de functies van museum, monument, historisch huis, experience en bezoekerscentrum samenkomen.”

Het Grachtenhuis is hét museum over de Amsterdamse grachten. In Het Grachtenhuis ontdekken bezoekers wat er zo bijzonder was aan het ontstaan van de grachten en waarom ze dat nu nog steeds zijn. Het verhaal over de grachten wordt op vernieuwende wijze verteld middels een multimediale expo en in de vertrekken op de bel-etage wordt dieper ingegaan op de geschiedenis van het huis aan de Herengracht. In 2014 lanceert Het Grachtenhuis een innovatief Grachtenlab, een multimediale presentatie over architect Vingboons en - in samenwerking met het Grachtenfestival - een serie pop-up concerten.
 

Delen