Winnend ontwerp van Academiestudent bij Amsterdam Light Festival

Job van der Sande 'Cave of Light'

Gepubliceerd op

Academiestudent Job van der Sande presenteert op vrijdag 13 december zijn winnende lichtontwerp voor het Amsterdam Light Festival. Zijn project 'Cave of Light' is een installatie van 7000 lampjes en gouden spiegels die samen een grot in een landschap vormen. De prijsvraag werd uitgeschreven door architecten Onne Walsmit en Dirk Schlebusch van VENIVIDIMULTIPLEX en het Amsterdam Light Festival.

Academiestudent Job van der Sande presenteert op vrijdag 13 december zijn winnende lichtontwerp voor het Amsterdam Light Festival. Zijn project 'Cave of Light' is een installatie van 7000 lampjes en gouden spiegels die samen een grot in een landschap vormen. De prijsvraag werd uitgeschreven door architecten Onne Walsmit en Dirk Schlebusch van VENIVIDIMULTIPLEX en het Amsterdam Light Festival.

Architecten Onne Walsmit en Dirk Schlebusch van VENIVIDIMULTIPLEX, beiden gastdocent aan de Academie van Bouwkunst, schreven in samenwerking met het Amsterdam Light festival een prijsvraag uit voor tweedejaarsstudenten met het thema 'Building with Light'. Met zijn winnende ontwerp probeert Job van der Sande de vraag te beantwoorden of licht alleen ruimtes kan duiden door op te houden aan de rand van de ruimte, of dat je door de grenzen van deze ruimte te accentueren ook de leegte als ruimte kunt beschouwen. Met andere woorden: wat is nu eigenlijk het licht, het begin of het einde?

Tijdstip en locatie
Het ontwerp 'Cave of Light' wordt op vrijdag 13 december 17.00 uur gepresenteerd op het sportveld van ASV Swift, Plantage Parklaan 20 in Amsterdam.

Delen