Expert meeting met Robert Alberdingk Thijm: Televisiedrama - het verhaal van onze tijd

Gepubliceerd op

Op zaterdag 15 maart 2014, 10.00 - 16.30 uur is Robert Alberdingk Thijm te gast bij de Filmacademie Expert meeting. Thijm stond aan de wieg van niet meer weg te denken televisieseries (A'dam - E.V.A., De Daltons, Waltz)

 

Zoals de grote romans uit de 19e eeuw tot stand kwamen in krantenfeuilletons, zo zijn het nu dramaseries die het verhaal van onze tijd vertellen. Kabel, streaming internet en mobiele telecommunicatie hebben het televisiedrama een enorme boost gegeven. Nederlandse series waren nog nooit zo succesvol. De stem van de schrijver blijkt daarbij een cruciale rol te spelen.

 

Op zaterdag 15 maart 2014, 10.00 - 16.30 uur is Robert Alberdingk Thijm te gast bij de Filmacademie Expert meeting. Thijm stond aan de wieg van niet meer weg te denken televisieseries (A'dam - E.V.A., De Daltons, Waltz). 

Zoals de grote romans uit de 19e eeuw tot stand kwamen in krantenfeuilletons, zo zijn het nu dramaseries die het verhaal van onze tijd vertellen. Kabel, streaming internet en mobiele telecommunicatie hebben het televisiedrama een enorme boost gegeven. Nederlandse series waren nog nooit zo succesvol. De stem van de schrijver blijkt daarbij een cruciale rol te spelen.

In deze expert meeting gaat Robert Alberdingk Thijm dieper in op het schrijven van series.
- Hoe werk je aan je persoonlijke stem en urgentie?
- Waarom is een goede arena zo belangrijk?
- Hoe ontwikkel je onvergetelijke personages?
- Het plot als persoonlijke beleving van de kijker
- Muzikaliteit op papier: Stijl, toon en ritme van handeling en dialoog

> Lees meer en meld je aan

Expert meetings
Expert meetings zijn een nieuw initiatief van de Nederlandse Filmacademie. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor (semi-) professionals uit de film- en televisiewereld die zich verder willen ontwikkelen en verdiepen in hun vakgebied. 

Met de expert meetings geeft de Filmacademie invulling aan haar ambitie om te fungeren als spil in het Nederlandse en Europese kennisnetwerk op het gebied van film, en als onderwijsinstituut voor de gehele sector.

Delen