Filmacademie start met expert meetings

Gepubliceerd op

In maart 2014 start de Nederlandse Filmacademie met een nieuw initiatief: expert meetings. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor (semi-)professionals uit de film- en televisiewereld die zich verder willen ontwikkelen en verdiepen in hun vakgebied.

 

Met de expert meetings geeft de Filmacademie invulling aan haar ambitie om te fungeren als spil in het Nederlandse en Europese kennisnetwerk op het gebied van film en als onderwijsinstituut voor de gehele sector.

In maart is montage tijdens een reeks van vier zaterdagen het onderwerp van de eerste bijeenkomsten. Op zaterdag 15 maart 2014 is scenario het thema. 
Lees meer

Montage is storytelling
zaterdag 1, 8, 22 en 29 maart 2014
Vier gerenommeerde editors laten aan de hand van eigen werk zien en horen hoe een verhaal verteld wordt in de montage. Zij geven inzicht in hun werkwijze en visie op het montageproces en laten zo zien wat de geheimen zijn van een goede montage. Aan bod komen vier genres: publieksfilm, art house film, televisiedrama en documentaire. Deze worden belicht door editors die stuk voor stuk hun sporen hebben verdiend in de Nederlandse filmwereld.
Lees meer en meld je aan

Televisiedrama - het verhaal van onze tijd
zaterdag 15 maart 2014
Zoals de grote romans uit de 19e eeuw tot stand kwamen in krantenfeuilletons, zo zijn het nu dramaseries die het verhaal van onze tijd vertellen. Kabel, streaming internet en mobiele telecommunicatie hebben het televisiedrama een enorme boost gegeven. Nederlandse series waren nog nooit zo succesvol. De stem van de schrijver blijkt daarbij een cruciale rol te spelen. In deze bijeenkomst gaat Robert Alberdingk Thijm in op het schrijven van series. Thijm stond aan de wieg van niet meer weg te denken televisieseries als A'dam - E.V.A., De Daltons enWaltz).
Lees meer en meld je aan

Delen