Werk van Ralf Westerhof te zien tijdens Amsterdam Light Festival

Gepubliceerd op

Het werk Drawn in Light van alumnus Beeldende Vorming Ralf Westerhof was tijdens het Amsterdam Light Festival in december en januari te zien in de Amsterdamse binnenstad. Het werk werd geselecteerd uit ruim driehonderd inzendingen uit dertig landen.

Het werk Drawn in Light van alumnus Beeldende Vorming Ralf Westerhof was tijdens het Amsterdam Light Festival in december en januari te zien in de Amsterdamse binnenstad. Het werk werd geselecteerd uit ruim driehonderd inzendingen uit dertig landen.

Drawn in Light is een zwevende installatie, waarin een 380 cm hoog grachtenpand het middelpunt vormt van een twaalf meter wijde mobile. In twee ringen hieromheen bewegen elementen uit de omgeving, zoals lantarenpalen, een boom, een auto en wat mensen. De lagen bewegen rustig voor elkaar langs waardoor het een continue veranderende scene wordt met veel diepte. Er zijn geen schaduwen, maar de lijnen steken zelf lichtgevend af tegen de donkere nacht. Vanaf de brug kan de toeschouwer één worden met de grote, boven de gracht zwevende installatie en zich verliezen in een steeds veranderend perspectief.

Voor kunstenaar Ralf Westerhof was Drawn in Light het grootste autonome project tot nu toe. 'Het is een ruimtelijke lijntekening zoals men die van me kent. Ook fragiel, maar dan wel op een andere schaal, helemaal gemaakt uit 3 tot 10 mm roestvrij staal. Het was een hele uitdaging, waarbij ik naast mijn heel bruikbare skills als theatervormgever ook weer heel nieuwe vaardigheden heb opgedaan.'

Afgelopen zomer ontving Westerhof bericht dat zijn werk geselecteerd was voor het festival, dat van 6 december 2013 tot en met 19 januari 2014 plaatsvond. Westerhof: 'De jury heeft mij ervan moeten overtuigd om mijn plan groter te maken. Het is dan ook een mobile van niet zes maar twaalf meter geworden.'

Amsterdam Light Festival
Het Amsterdam Light Festival is een feestelijk lichtfestival in de donkere dagen van december en januari. Vanaf het water en in fiets- en wandeltochten zijn verschillende lichtsculpturen, projecties en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars te zien. Drawn in Light hing boven de Zwanenburgwal, naast de brug die de Staalstraat met de Stopera verbindt.

Meer informatie
Website Ralf Westerhof
www.amsterdamlightfestival.com
www.facebook.com/AmsterdamLightFestival

Delen