Deel AHK-opleidingen verhuist naar Overhoeks

Gepubliceerd op

Vanaf studiejaar 2014-2015 krijgen enkele opleidingen van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten een nieuw onderkomen in Amsterdam-Noord. Op 13 februari ondertekenden de gemeente Amsterdam en de AHK het contract voor de aankoop van een deel van het voormalige Shell Grootlab in Overhoeks.


Zoals het er nu uitziet worden in elk geval onderdelen van de Theaterschool vanaf het nieuwe studiejaar op de nieuwe locatie ondergebracht. Het gaat om DasArts (de masteropleiding Theater die nu aan de Mauritskade gehuisvest is), de delen van het Theaterschool-onderwijs die nu hun thuishaven op de Lindengracht hebben en de Amsterdam Master of Choreography.

Voor de AHK, die als doel heeft een herkenbare positie in de creatieve metropool Amsterdam in te nemen, bevindt het Grootlab zich op een interessante locatie, met veel (kunst)instellingen als inspirerende buren, waaronder EYE, de Tolhuistuin, ID&T en Dansmakers. Andersom kan de hogeschool een belangrijke bijdrage leveren aan de omgeving, die volop in ontwikkeling is en door studenten als spannend en uitdagend wordt ervaren. Broedplaats A lab wordt in het Grootlab de directe buur van de AHK.

Delen