Noord-Amerikaanse première voor 'Cowboys Janken Ook'

Gepubliceerd op

De eindexamenfilm 'Cowboys Janken Ook' is geselecteerd voor het SXSW Filmfestival dat van 7 - 15 maart plaatsvindt in Austin, Texas.

De eindexamenfilm 'Cowboys Janken Ook' is geselecteerd voor het prestigieuze SXSW Filmfestival dat van 7 - 15 maart plaatsvindt in Austin, Texas. Na de Berlinale, waar de film in de Generation 14 plus Competition vertoond werd, is dit het tweede prestigieuze filmfestival waarvoor de film geselecteerd is.

Met 'Cowboys Janken Ook studeerde Mees Peijnenburg afgelopen juli af als regisseur aan de Nederlandse Filmacademie. Het scenario werd geschreven door Merinde Verbeek (scenario, Lichting 2013); Layla Meijman (productie, Lichting 2013) produceerde de film. De film kwam tot stand in samenwerking met de VPRO.

'Cowboys Janken Ook' gaat over vriendschap, schuldgevoel en geweld. Sven en Gijs, beiden 18 jaar oud, zijn elkaars beste vrienden. Als de twee tijdens een avond uit in een vechtpartij belanden, wordt Gijs in coma geslagen. Sven worstelt met schuldgevoelens en de angst zijn beste vriend voor altijd kwijt te zijn. Wanneer Gijs uit zijn coma ontwaakt, wil Sven niets liever dan dat alles tussen Gijs en hem zo snel mogelijk weer hetzelfde is. Maar Gijs is veranderd.

De hoofdrollen worden vertolkt door Ko Zandvliet en Jonas Smulders.

Delen