Alumni Academie voor Beeldende Vorming en leerlingen maken beelden in Vondelpark

foto: Mahra van den Boom

Gepubliceerd op

Alumni Lanka Imming, Tessa Doorn, Mahra van der Boom en Luciënne Kleverlaan (Docent beeldende kunst en vormgeving) doen met hun leerlingen mee aan het project ArtZuid Junior. Voor de wedstrijd ontwierpen de kinderen onder hun begeleiding miniatuurbeelden, waarbij ze inspiratie putten uit gebeurtenissen in het Vondelpark. Een leerling van Tessa maakte een winnend ontwerp dat in het groot wordt uitgevoerd en in het park tentoongesteld.

Alumni Lanka Imming, Tessa Doorn, Mahra van der Boom en Luciënne Kleverlaan (Docent beeldende kunst en vormgeving) doen met hun leerlingen mee aan het project ArtZuid Junior. Voor de wedstrijd ontwierpen de kinderen onder hun begeleiding miniatuurbeelden, waarbij ze inspiratie putten uit gebeurtenissen in het Vondelpark. Soulaiman El Jattari, een leerling van Tessa Doorn, maakte een winnend ontwerp dat in het groot wordt uitgevoerd en in het park tentoongesteld.

Afgestudeerde Lanka Imming deed mee met leerlingen van het Montessori Lyceum, Tessa Doorn met de LUCA Praktijkschool, Mahra van der Boom met de Amsterdam International Community School en Luciënne Kleverlaan met The British School of Amsterdam.

Lanka Imming liet haar leerlingen werken met een lijmpistool volgens de ‘hot glue’-methode. Lanka: 'Ik heb me laten inspireren door Onishi Yasuaki. De kinderen vonden het leuk om hiermee aan de slag te gaan. Het mooiste compliment van een leerling in mijn les was dat ze zei: "Ik word hier zo gelukkig van".'

Luciënne Kleverlaan begeleidde kinderen van de British School Junior. Luciënne: 'Voor hen was meedoen heel speciaal omdat ze hiermee als kinderen van expats een verbinding krijgen met het park en de stad Amsterdam. Met het thema parkbewoners gingen de kinderen aan het werk. Ze waren gefascineerd door de dieren die ze tijdens de wandeling in het park zagen en ze deden enthousiast mee. Het heeft hun manier van kijken en hun kijk op het park veranderd.'

ArtZuid
Stichting ArtZuid verbindt kunst en educatie met het Vondelpark in de vorm van masterclasses op 32 scholen, zowel het basis-, voortgezet- als speciaal onderwijs. Het project is onderdeel van de viering van 150 jaar Vondelpark en probeert de betrokkenheid van jongeren bij het park te vergroten.

Winnend ontwerp van leerling Soulaiman El Jattari

foto: Luciënne Kleverlaan

Delen