Capita Selecta 'Arts and Architecture': vijf lezingen over architectuur als culturele daad

Capita Selecta 'Arts and Architecture': vijf lezingen over architectuur als culturele daad

Gepubliceerd op

Donderdag 3 april 2014 gaat in de Academie van Bouwkunst een nieuwe reeks Capita Selecta van start met de titel Arts and Architecture'. In april in mei worden totaal vijf lezingen georganiseerd over 'architectuur als culturele daad'.

Donderdag 3 april 2014 gaat in de Academie van Bouwkunst een nieuwe reeks Capita Selecta van start met de titel Arts and Architecture'. In april in mei worden totaal vijf lezingen georganiseerd over 'architectuur als culturele daad'.

De laatste tien tot vijftien jaar was in de Nederlandse architectuurpraktijk de focus vooral gericht op de financiële en economische aspecten van het bouwen. Bouwen leek een doel op zich te zijn geworden en niet een middel om een ruimtelijke ervaring teweeg te brengen of de hedendaagse samenleving vorm te geven en te organiseren. Bouwen was vooral een economische activiteit in plaats van culturele expressie.

In de stilte die is ontstaan in het architectonisch discours in Nederland, nu de economische drijfveer achter het bouwen is weggevallen, kunnen we ons weer richten op de culturele aspecten van het vak. Herijken. Architectuur als culturele daad, in samenspraak met en ingebed in de rijke traditie van de kunsten.

De reeks wordt georganiseerd door Jarrik Ouburg, hoofd van de masteropleiding Architectuur van de Academie van Bouwkunst.

  •   3 april  Frank Havermans 
  • 10 april  Pezo von Ellrichshausen
  • 17 april  Filip Dujardin
  • 24 april  Gabriel Lester
  •   1  mei  Antonio Ortiz

Tijdstip en locatie
De lezingen vinden plaats op donderdagavond, aanvang 20.00 uur, in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 211-213 te Amsterdam. Alle lezingen zijn in het Engels. Vrije entree. Na aanvang geen toegang.

Delen