Rijksmuseum op bezoek bij Academie voor Beeldende Vorming

Gepubliceerd op

Docenten van de Academie voor Beeldende Vorming verzorgden op 5 maart een workshopavond voor medewerkers van het multidisciplinair educatief centrum de ‘Teekenschool’ van het Rijksmuseum. De Teekenschool zit op dezelfde locatie als waar de opleiding voor beeldend onderwijs in 1881 startte. Dit was aanleiding voor de Academie om het Rijksmuseum een inspiratieavond als cadeau aan te bieden.

Docenten van de Academie voor Beeldende Vorming verzorgden op 5 maart een workshopavond voor medewerkers van het multidisciplinair educatief centrum de ‘Teekenschool’ van het Rijksmuseum. De Teekenschool zit op dezelfde locatie als waar de opleiding voor beeldend onderwijs in 1881 startte. Dit was aanleiding voor de Academie om het Rijksmuseum een inspiratieavond als cadeau aan te bieden.

Het programma bestond uit praktisch gerichte workshops en lessen over kunsttheorie en –didactiek. Zoals een workshop Studiofotografie licht over het uitlichten van stillevens van bijvoorbeeld Rembrandt en Vermeer, Activerende didactiek in het kunstonderwijs, Kunstbeschouwing toegespitst op het Rijksmuseum en lessen Mediadidactiek en digitale innovatie in het onderwijs.

Het diverse programma en de expertise van de docenten boden de deelnemers veel nieuwe ideeën. De avond legde een basis voor een verdere samenwerking.

Meer info over de geschiedenis van de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving

Delen