Student monteert prijswinnende korte film

Gepubliceerd op

De korte film 'Geen Klote' is in New Orleans uitgeroepen tot winnaar van het internationale 48 Hour Film Project. De film werd gemonteerd door tweedejaars Filmacademie student Fatih Tura (montage, 2016).

De korte film 'Geen Klote' is in New Orleans uitgeroepen tot winnaar van het internationale 48 Hour Film Project. De film werd gemonteerd door tweedejaars Filmacademie student Fatih Tura (montage, L2016).

De Nederlandse korte film werd tijdens de wereldfinale gekozen uit meer dan vijfduizend inzendingen.

In ‘Geen klote’ worstelt een conservatieve vader (Johnny Kraaijkamp Jr.) met zijn gevoelens, omdat zijn zoon (William Spaaij) een geslachtsverandering overweegt. De film won in mei 2013 het 48 Hour Film Project in Amsterdam.

Dankzij de verkiezing tot beste film in New Orleans, zal de film dit jaar ook te zien zijn tijdens het prestigieuze Internationale Filmfestival van Cannes.

Bekijk hier de film.

 

 

Delen