Theaterschool-alumni Felipe Cabezas en Dave van Roon zijn genomineerd voor de Eindwerkprijs

Gepubliceerd op

Negen afstudeerprojecten van Lichting 2013 zijn geselecteerd voor de AHK Eindwerkprijs. Oud-studenten Felipe González Cabezas (Scenografie) en Dave van Roon (Techniek en theater), zijn genomineerd voor hun eindwerk. De jury, onder voorzitterschap van Ernst Veen (Raad van Toezicht), wijst op 24 maart een winnaar aan die een geldbedrag van € 3.000 ontvangt.

Negen afstudeerprojecten van Lichting 2013 zijn geselecteerd voor de AHK Eindwerkprijs. Oud-studenten Felipe González Cabezas (Scenografie) en Dave van Roon (Techniek en theater), zijn genomineerd voor hun eindwerk. De jury, onder voorzitterschap van Ernst Veen (Raad van Toezicht), wijst op 24 maart een winnaar aan die een geldbedrag van € 3.000 ontvangt.

Belangrijke criteria waarop de inzendingen van de Eindwerkprijs zijn beoordeeld, zijn de wijze waarop de studenten een verbinding hebben gelegd met de buitenwereld, en de relevantie van het werk voor de verdere ontwikkeling van het vakgebied.

Dave van Roon- Stream
Op 3 mei 2013 openen twee dansers een nieuw ballet, beginnend met een duet in het Betty Oliphant Theatre in Toronto. Een van de meisjes is daadwerkelijk aanwezig op het podium in Canada, de ander wordt geprojecteerd op het podium vanuit Amsterdam. Steeds meer dansers van beide continenten verschijnen op het podium. De dansers van de Theaterschool worden geprojecteerd op verticale projectieschermen waar doorheen gekeken kan worden. Via een livestream dansen ze met elkaar en zo kunnen mensen van over de hele wereld het optreden live volgen.

Dave van Roon was verantwoordelijk voor de techniek en voor de coördinatie van de stage crew in Amsterdam.

Rob Heydari, operations manager Reyerson University: “Broadcast television and radio have used remote, international links for decades. But Stream took that several levels up in many ways. Allowing both sides to see each other, in real time, is not something usually achievable with reasonable use of resources in broadcast television. Stream has allowed collaboration to move to a level beyond that of the telephone and email.”

Felipe Gonzalez Cabezas
- Yourself: Another One
Felipe is genomineerd voor Yourself: Another One: een voorstelling-performance-installatie bestaand uit verschillende kunstmedia met gebruik van de theatrale ruimte als levend schilderij. Hij ontwikkelde hiervoor het concept, regie, scenografie, licht, geluid, kostuums en productie.

Bij binnenkomst neem je plaats in een privécabine, waar geen contact met andere toeschouwers mogelijk is. Er gaat een luikje omhoog, er ontvouwt zich een theaterbeeld voor je kijkvenster. Opeens ben je vanuit de cabine toeschouwer van een tafereel in een restaurant, waar ieder personage in eenzaamheid verblijft aan zijn eigen tafel.

Michelle van Aggelen, docent ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten: “In Yourself: Another One zijn film, beeldende kunst en theater met elkaar verbonden. Een veelbelovend startpunt voor interessante samenwerkingen in de theaterwereld. Felipe zet de toon voor een generatie theatermakers die zich wil begeven op interdisciplinair gebied, niet bang om grenzen te overschrijven en te experimenteren.”

Dave van Roon

Felipe González Cabezas

Delen