Matroesjka wint Publieksprijs Amsterdams Kleinkunst Festival 2014

Gepubliceerd op

Het duo Matroesjka heeft met het programma Naar Almere de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival gewonnen. De jury noemde Matroesjka ‘een muzikaal duo met veel potentie dat alleen nog maar kan groeien’.

Het duo Matroesjka heeft met het programma Naar Almere de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival gewonnen. De jury noemde Matroesjka ‘een muzikaal duo met veel potentie dat alleen nog maar kan groeien’.

Matroesjka bestaat uit Lisa Loeb en Janneke Rinzema. Ze leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam, waar ze cum laude afstudeerden in de richting zang jazz. Sinds 2012 vormen zij een duo.

De jury roemde Matroesjka om haar enorme groei en leergierigheid: ‘Ze vraten de zaal op. Een fijn, hilarisch programma. Ze zijn fris en krachtig in hun uitstraling en hun stemmen loepzuiver en fraai passend bij elkaar. Matroesjka is niet nadrukkelijk op zoek naar de lach, maar krijgt die toch met terloopse oneliners en de typetjes die ze spelen. Dit duo kan alleen maar groeien.’

Meer informatie: www.dematroesjkas.nl

Delen