Theaterproject Do’orgaan genomineerd voor de Galjaardprijs

Gepubliceerd op

Theaterproject Do’orgaan is genomineerd voor de Galjaardprijs. Do’orgaan is een interactief theaterproject van de Nederlandse Transplantatie Stichting over orgaandonatie voor en door MBO-scholieren. Do'orgaan kwam tot stand onder begeleiding van Dennis de Bont, Linda Bosch en Rosa Asbreuk, afstuderende studenten van de opleidingen Theaterdocent en Productie Podiumkunsten van de Theaterschool.

Theaterproject Do’orgaan is genomineerd voor de Galjaardprijs. Do’orgaan is een interactief theaterproject van de Nederlandse Transplantatie Stichting  over orgaandonatie voor en door MBO-scholieren. Do'orgaan kwam tot stand onder begeleiding van Dennis de Bont, Linda Bosch en Rosa Asbreuk, afstuderende studenten van de opleidingen Theaterdocent en Productie Podiumkunsten van de Theaterschool.

Do’orgaan neemt het op tegen vier andere genomineerden, waaronder projecten van Rijkswaterstaat en de provincie Noord-Brabant. Wie de prijs wint, wordt bekendgemaakt op donderdag 17 april in het stadhuis van Utrecht.

Do'orgaan werd uitgevoerd op verschillende ROC’s. Het project helpt scholieren op een creatieve en eigenzinnige manier zich een mening te vormen over orgaandonatie. Voor of tegen orgaandonatie, elke mening telt. Dit schooljaar hebben tien scholen meegedaan waaronder het Horizon College in Alkmaar, ROC Tilburg en het Albeda College in Rotterdam.

Bij iedere school is een theatervoorstelling gemaakt plus een korte video.

Delen