Toewijzingen Kids & Docs 2014 voor oud-studenten

Gepubliceerd op

Kids & Docs is een workshop van Cinekid, IDFA en het Mediafonds met medewerking van Z@pp en de publieke omroepen. Het traject is gericht op de talentontwikkeling van jeugddocumentairemakers. Tien filmmakers ontwikkelden gedurende een half jaar een plan voor een jeugddocumentaire. Onlangs beoordeelden adviseurs van het Mediafonds hun werk en besloten subsidie toe te kennen aan alle projecten.

Kids & Docs is een workshop van Cinekid, IDFA en het Mediafonds met medewerking van Z@pp en de publieke omroepen. Het traject is gericht op de talentontwikkeling van jeugddocumentairemakers. Tien filmmakers ontwikkelden gedurende een half jaar een plan voor een jeugddocumentaire. Onlangs beoordeelden adviseurs van het Mediafonds hun werk en besloten subsidie toe te kennen aan alle projecten. 

Onder hen ook oud-studenten van de Nederlandse Filmacademie.  

  • Reber Dosky - oud-student Regie documentaire (2013): 4 Ever (Human / Conijn Film)
  • Sjoerd Niekamp - oud-student Regie documentaire (2013): Watervrees Johan (NCRV / Cerutti Film)
  • Margot Schaap - masterstudent (2015) en oud-student Regie fictie (2008); Veni Vidi Vissie (VPRO / Baldr Film)

In september 2013 vond de selectie van deelnemers aan de veertiende editie van de Kids & Docs workshop plaats. De projecten zijn in het najaar van 2014 te zien op televisie en tijdens IDFA en Cinekid. Participerende omroepen zijn: AVRO, BOS, EO, HUMAN, KRO, NCRV, NTR, OHM en VPRO.

De begeleiding was dit jaar in handen van filmmaker Coco Schrijber. Ruim een half jaar werd de groep makers begeleid bij het ontwikkelen van een filmplan voor een jeugddocumentaire van 15 minuten.

Het uitgangspunt is dat de makers, vanuit een onderwerp of thema dat hen interesseert, researchen naar een kind met een verhaal dat hij of zij in de film wil vertellen. De nadruk ligt op het uitwerken, schrijven en visualiseren van het filmidee.

De makers worden gekoppeld aan de deelnemende omroepen. De workshopppers kunnen voor de ontwikkelde documentaireplannen binnen het reguliere traject productiesubsidie bij het Mediafonds aanvragen. De gerealiseerde jeugddocumentaires worden uitgezonden op Z@pp.

Delen