CvA-popstudenten schitteren op eindexamenfestival May Days

Gepubliceerd op

De studenten van de bachelor Popmuziek van het Conservatorium van Amsterdam studeren traditiegetrouw af met het eindexamenfestival May Days. In mei en juni zijn er optredens van Lichting 2014 te zien op verschillende podia in Amsterdam.

De studenten van de bachelor Popmuziek van het Conservatorium van Amsterdam (CvA) studeren traditiegetrouw af met het eindexamenfestival May Days. In mei en juni zijn er optredens van Lichting 2014 te zien op verschillende podia in Amsterdam.

Het CvA organiseert jaarlijks het eindexamenfestival May Days. De popstudenten hebben vier jaar naar deze optredens toegewerkt. Zij presenteren tijdens deze avonden nieuwe muziek volgens eigen recept. Studenten van Lichting 2014 treden op onder de namen Grof Geschud, Into the Wild, The Evolution of Orange & Brown, Sophie Winterson, The Nicolas, Drone, Metavozen, Grondstof, Ondanks Alles, From Bixby to the Bronx en Sonic Brainstorm.

Ruim een decennium bachelor Popmuziek
De bachelor Popmuziek bestaat inmiddels ruim tien jaar en heeft een indrukwekkende lijst van succesvolle Nederlandse artiesten en bands achter haar naam staan, waaronder Alamo Race Track, Baskerville, Bombay Show Pig, DeWolff, Houses, Eva Simons, Textures, Jungle by Night, Kern Koppen, Kensington, Wooden Saints, Über-Ich, A Polaroid View, Navarone, Yori Swart, Qeaux Qeaux Jones en Tessa Rose Jackson.

Alumni van de opleiding wonnen onder andere driemaal de Sena Pop NL Award, dertien keer de Grote Prijs van Nederland en driemaal de Amsterdamse Popprijs. Ook zijn tientallen bands van afgestudeerden uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

Bezoek het festival
Het festival vindt plaats op verschillende podia van 7 mei t/m 4 juni; bekijk hier het volledige programma.

Lichting 2014
Binnenkort studeren weer enkele honderden talentvolle kunstenaars af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Kom langs en zie de nieuwe generatie kunstenaars aan het werk!
Website Lichting 2014

optreden van Bombay Show Pig tijdens AHK-openingsfeest VERS in 2012.

Delen