Eindexamendocumentaire 'Een scout weet de weg' wint prijs op DOK.fest

Gepubliceerd op

De eindexamendocumentaire 'Een scout weet de weg', geregisseerd door Sjoerd Niekamp (regie documentaire, L13) heeft de 'megaherz filmschool award' voor beste studentenfilm gewonnen op het DOK.fest in München.

De eindexamendocumentaire 'Een scout weet de weg', geregisseerd door Sjoerd Niekamp (regie documentaire, L13) heeft de 'megaherz filmschool award' voor beste studentenfilm gewonnen op het DOK.fest in München.

Niekamp nam de prijs, bestaande uit een geldbedrag van 3.000 euro, in ontvangst tijdens de award ceremony.

Een eervolle vermelding in dezelfde categorie ging naar de eindexamenfilm 'IK', geregisseerd door Jona Honer (regie documentaire, L13). Vorig jaar won Honer’s derdejaars film WIE NIET WEG IS, IS GEZIEN de 'megaherz filmschool award' op het DOK.fest.

Uit het juryrapport:
"Sometimes paths split in two directions. The scout Jasper wants to see the world; his best friend Teun stays back in Gouda. With a sharp eye for the fleeting moment, director Sjoerd Niekamp succeeds in allowing the affinity of his protagonists to be felt. A humorous parable about friendship and goodbyes in life."

'Een scout weet de weg' werd op het Keep an Eye Filmacademie Festival 2013 bekroond met de KNF Prijs voor de Beste Filmacademieproductie. De documentaire gaat over Jasper en Teun die al jaren samen op de scouting zitten. Ze kennen elkaar van jongs af aan en zijn nu tweeëntwintig. Ze zijn de 'stam', de leiders van de scoutingclub. Jasper wil feesten, motorrijden en op wereldreis gaan, terwijl Teun meer van vastigheid houdt en bij de scouting wil blijven. De jongens verschillen van elkaar, maar zijn elkaars beste vriend. Met de scouting beleven zij voor een laatste keer samen een weekend weg.

De documentaire kwam tot stand in samenwerking met de AVRO.

De crew van de winnende documentaire bestond verder uit:
uitvoerend producent: Lotte Bronshoff
productieleiding: Zoë de Wilde
camera: Mark Lindenberg
geluidsopname: Tom Jansen, Taco Drijfhout, Luuk Hoogstraten, Claas Meijer
sound design: Dennis Alink, Claas Meier
mixage: Claas Meier
montage: Ale Pieter Terpstra
muziek: Kristijan Krajn?an

 

Delen