Eindexamenfilm 'Vloeibaar Staal' wint prijs in Oberhausen

Gepubliceerd op

De eindexamenfilm 'Vloeibaar Staal' is op het International Short Film Festival in Oberhausen bekroond met het Certificate of the Ecumenical Jury in International Children's and Youth Film Competition.

De eindexamenfilm 'Vloeibaar Staal' is op het International Short Film Festival in Oberhausen bekroond met het Certificate of the Ecumenical Jury in International Children's and Youth Film Competition.

De korte speelfilm 'Vloeibaar Staal' vertelt het verhaal van de 17-jarige Franka (Elise van 't Laar) die samen met haar vader onder de rook van de Hoogovens woont. Franka zorgt hele dagen voor haar vader en het huishouden. Haar wereld is klein en de relatie met haar vader verstikkend. Wanneer ze in contact komt met windsurfer Kes, opent dit haar ogen.

Uit het juryrapport:
"Vloeibaar Staal is a sensitive portrait of the depressing life and dependence of the young woman. The film also manages to communicate Franka's longing for freedom and a self-determined life in impressive images."

De film werd geregisseerd door Flynn von Kleist (L13); het scenario is van de hand van Lenina Ungari (L13). Rianne Poodt (L13) produceerde de film.

'Vloeibaar Staal' won eerder de Grand Prize op het Asiana Film Festival

Overige crew:

Productieleiding: Zoƫ de Wilde
Camera: Koen van Bergen
Licht: Benjamin Sparschuh
Production Design: Nelli Bodt
Art Direction en kostuumontwerp: Tim Balk
Geluidsopname: Maria Kramer
Sound Design: Tom Jansen
Mixage: Taco Drijfhout
Montage: Nicolien van Loon
Muziek: Kristijan Krajn?an

 

 

 

 

 

Delen