Prijzen voor eindexamenfilm 'Cowboys Janken Ook'

Gepubliceerd op

De eindexamenfilm `Cowboys Janken Ook´is tweemaal in de prijzen gevallen: op het Brussels Short Film Festival en het studentenfilmfestival Sehsüchte in Potsdam.

De eindexamenfilm 'Cowboys Janken Ook' is tweemaal in de prijzen gevallen: op het Brussels Short Film Festival en het studentenfilmfestival Sehsüchte in Potsdam.

Op het 17th Brussels Short Film Festival won de film de Grand Prix international in de categorie Next Generation. De prijs bestond uit een Nikon camera en een geldbedrag van € 500,-.

Op het Sehsüchte studentenfilmfestival in Potsdam werd aan 'Cowboys Janken Ook' de prijs voor Beste Jeugdfilm toegekend. Aan deze prijs was een geldbedrag van € 2.500,- verbonden.

Met 'Cowboys Janken Ook' studeerde Mees Peijnenburg in juli 2013 af als regisseur aan de Nederlandse Filmacademie. Het scenario werd geschreven door Merinde Verbeek (scenario, L13); Layla Meijman (productie, L13) produceerde de film. De film kwam tot stand in samenwerking met de VPRO.

De film was eerder geselecteerd voor de Berlinale en het South by South West Festival in Austin, Texas. Tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival werd 'Cowboys Janken Ook' bekroond met de Topkapi Films Fictie Prijs en de NCP Holland Publieksprijs.  Layla Meijman won de FPN filmproducentenprijs voor de film.

'Cowboys Janken Ook' gaat over vriendschap, schuldgevoel en geweld. Sven en Gijs, beiden 18 jaar oud, zijn elkaars beste vrienden. Als de twee tijdens een avond uit in een vechtpartij belanden, wordt Gijs in coma geslagen. Sven worstelt met schuldgevoelens en de angst zijn beste vriend voor altijd kwijt te zijn. Wanneer Gijs uit zijn coma ontwaakt, wil Sven niets liever dan dat alles tussen Gijs en hem zo snel mogelijk weer hetzelfde is. Maar Gijs is veranderd.

Met: Ko Zandvliet, Jonas Smulders

Crew:
Merinde Verbeek (scenario), Mees Peijnenburg (regie fictie), Layla Meijman (producer),
Lotte Bronshoff (productieleiding), Paul Overste (productieleiding), Stephan Polman (camera), Benjamin Sparschuh (licht), Tim Balk (production design), Nelli Bodt (art direction), Dennis Alink (geluidsopname), Taco Drijfhout (sound design), Tom Jansen (mixage), Imre Reutelingsperger (montage) en Robin Assen (muziek).

Delen