Symposium over duurzaam tentoonstellen in Reinwardt Academie

Gepubliceerd op

Hoe kun je een tentoonstelling duurzaam maken in alle facetten van de productie en uitvoering? En wat als je met je tentoonstelling ook een positieve bijdrage wil leveren aan het milieu? Het symposium Changing Concepts wil ervaringen, ideeën en mensen samenbrengen en aansturen op toekomstige samenwerkingen binnen dit thema.

 

De dag bestaat uit presentaties van ervaringen en visies door vertegenwoordigers van musea, ontwerpers en interieurarchitecten. Tussendoor gaan de sprekers en de zaal met elkaar in gesprek onder leiding van moderator Dick Rijken.

Changing concepts is een uitnodiging om creatieve krachten te bundelen, tijdens dit event én erna. De organisatoren zullen ideeën en nieuwe contacten aangrijpen als vertrekpunt voor een vervolg en nodigen je uit daaraan deel te nemen.

Michiel Schwarz, cultuursocioloog, consultant en toekomstdenker, zal de dag inleiden. Schwarz is als Artist in Residence verbonden aan de Academie van Bouwkunst en de Reinwardt Academie. Schwarz onderzoekt hoe het perspectief van het 'sustainisme' nieuwe inzichten oplevert voor zowel de erfgoed- en museumsector als het ontwerpdomein.

Moderator Dick Rijken is lector Informatietechnologie en Samenleving aan De Haagse Hogeschool, directeur van STEIM, en bestuurslid van No Academy. De sprekers zijn onder meer Guus Boudestijn, ontwerper en oprichter van Ontwerpwerk,  Anna de Jonge, die haar afstudeeronderzoek ' Het Groene Museum' presenteert, Gijs Kampmeinert van StudioGK, Tom Jaspers van Artvark Projects en Frits de Vogel, hoofd bedrijfsvoering bij Museum Het Valkhof.

Changing Concepts is een initiatief van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO), Reinwardt Academie (AHK) en Stichting DOEN. Aan dit programma werkten mee: Stefanie Al (erfgoedprofessional), Guus Boudestein, Anno Fekkes (ED!Academy), Han Meeter (Projectburo Meeter) en Koen Vorst.

Praktische informatie
Toegang: € 7,50 (bij entree) / gratis voor studenten op vertoon van collegekaart
Datum en tijd: woensdag 4 juni 2014, 13.00 – 17.30 uur
Locatie: Reinwardt Academie, Dapperstraat 315, Amsterdam

Aanmelden kan via de Reinwardt community

Delen