Technology Lab_: een nieuwsgierige manier van kunst maken

Gepubliceerd op

TechnologyLab_ is een nieuw onderdeel in het studieprogramma van de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving. Het vak verbindt wetenschap en technologie met kunst, design en maatschappelijke thema's. Studenten werken samen aan educatieve producten voor scholen, musea en amateurkunst.

 

In de huidige maatschappij zijn steeds meer raakvlakken tussen kunst, design en wetenschappelijk onderzoek en ontstaan er voortdurend nieuwe samenwerkingen. Zo wordt er kunst gemaakt in laboratoria en onderzoek gedaan in het atelier.

Eenmaal aan het werk als kunstdocent moet je in staat zijn om te werken met nieuwe technieken en materialen. Bovendien moet je kunnen inspelen op de wetenschappelijke ontwikkelingen gerelateerd aan je vakgebied. Met TechnologyLab_ krijgen studenten daarom vijf workshops waarin de volgende zaken aan de orde komen:

  • (Open source) technologie in kunst en vormgeving;
  • Bio art en design;
  • Wearables/e-textile;
  • Emergent systems; 
  • Open, co-creative and inclusive design.

Onder leiding van gespecialiseerde gastdocenten ontwerpen studenten in deze workshops educatief materiaal geĆÆnspireerd op kunst, wetenschap, technologie en verbonden aan maatschappelijke thema's.

De opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving heeft een vernieuwd studieprogramma dat is opgebouwd uit zes leerlijnen. Het is nog mogelijk om je aan te melden voor het studiejaar 2014-2015. De deadline voor aanmelding is op 2 juni om 12.00 uur. Meer over toelating en aanmelding.

Foto's: Michiel Koelink

Delen