Boekpresentatie van 'Gesprekken met makers'

Gepubliceerd op

Op maandag 30 juni wordt het eerste boekje uit de nieuwe reeks 'Gesprekken met makers' gelanceerd. Tijdens de besloten Mime diploma-uitreiking wordt de heruitgave van 'Het is - It is: negen ontmoetingen tussen theatermakers' uitgereikt aan de vers gediplomeerde Mime-studenten. In het boekje gaan 18 makers met elkaar in tweegesprek over welke rol het lichaam speelt in hun theaterwerk.

Op maandag 30 juni wordt het eerste boekje uit de nieuwe reeks Gesprekken met makers gelanceerd. Tijdens de besloten Mime diploma-uitreiking wordt de heruitgave van Het is - It is: negen ontmoetingen tussen theatermakers uitgereikt aan de vers gediplomeerde Mime-studenten. In het boekje gaan 18 makers met elkaar in tweegesprek over welke rol het lichaam speelt in hun theaterwerk.

Deze succesvolle editie uit 2009 uit de reeks RTRSRCH wordt opnieuw uitgegeven in samenwerking met De Nieuwe Toneelbibliotheek. De makers die met elkaar in gesprek gaan zijn:

David Weber-Krebs & Jetse Batelaan
Rob List & Edit Kaldor
Sanne Van Rijn & Jan Langedijk
William Aitchison & William Dashwood
Roy Peters & Melih Gençboyaci
Sarah Vanhee & Petra Ardai
Suzan Boogaerdt & Paul van der Laan
Sanja Mitrovic & Karina Holla

De makers van de komende drie delen zijn Jan Joris Lamers, Lotte van den Berg en Sanne van Rijn. Iets om naar uit te kijken.

Vanaf juli is het eerste deel te bestellen via de De Nieuwe Toneelbibliotheek.

Openbare lancering tijdens We Live Here op 10 juli
Om de reeks en dit boekje extra onder de aandacht te brengen bij een zo groot mogelijk publiek zal het boekje ook worden gelanceerd tijdens de jaarlijkse zomeracademie We Live Here. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Datum: donderdag  10 juli 2014
Aanvang: tussen 12.00 & 12.15 uur
Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam
 
Over de reeks Gesprekken met makers
“Deze reeks wil een bijdrage leveren aan het geheugen van het theater in Nederland. Daarbij stellen wij de praktijk, het denken en de kennis van podiumkunstenaars zelf centraal. Wij willen hen gelegenheid bieden om zich in hun eigen taal, en vanuit hun eigen ervaring en interesse uit te spreken. Voor deze boekjes werkt het lectoraat Podiumkunsten in transitie aan de Theaterschool sinds 2014 samen met De Nieuwe Toneelbibliotheek en een wisselende redactie. Telkens zoeken wij naar makers en schrijvers die met elkaar in gesprek willen gaan.”

Delen