Derdejaars film 'Steen' geselecteerd voor Palm Springs International Shortfest

Gepubliceerd op

De derdejaars film 'Steen' beleeft zijn internationale première op het Palm Springs International Shortfest dat plaatsvindt van 17 t/m 23 juni a.s.

De derdejaars film 'Steen' beleeft zijn internationale première  op het Palm Springs International Shortfest dat plaatsvindt van 17 t/m 23 juni a.s.

Naast Palm Springs zal de film in juni ook te zien zijn op het filmfestival In The Palace in Bulgarije en op het New Directors | New Films festival in Portugal.

Het scenario werd geschreven door Viktor van der Valk en Kasper van Beek, Hanne Sinninghe en Erik Glijnis hebben de film geproduceerd.

‘Steen’ vertelt het verhaal van Jeffrey, een jongen die op het punt staat vader te worden. Hij woont in een klein dorpje onder de rook van Arnhem bij zijn zwangere vriendin en haar vader. Overdag werkt hij in de plaatselijke steenfabriek. Zijn leven wordt geleid door routine, totdat hij op zijn werk een nieuwe collega, Kevin, in moet werken. Wanneer Kevin op een intieme wijze toenadering zoekt, slaat Jeffrey hard van zich af. Kevin blijft echter door zijn hoofd spoken en alles waar Jeffrey zo zeker van leek te zijn, trekt hij steeds meer in twijfel.

Met Reinout Scholten van Aschat, Coosje Smid en Lourens van den Akker

De crew van 'Steen' bestond uit: Viktor van der Valk en Kasper van Beek (scenario), Viktor van der Valk (regie), Hanne Sinninghe en Erik Glijnis (productie), Emo Weemhoff (camera), Nina Badoux (licht), Myrte Beltman (production design), Sebastian Aroyo Hoebens (art direction), Laura Solleveld (geluidsopname), Tijn Hazen (sound design/mixage), Lot Rossmark (montage) en Eren Önsoy (componist).

Op dit moment werkt de crew van ‘Steen’ aan de afstudeerfilm 'Onno de Onwetende', die begin juli in première zal gaan op het Keep an Eye Filmacademie Festival 2014.

Delen