Golden Gate Commercial Award voor Tableau Vivant

Gepubliceerd op

De Golden Gate Commercial Award 2014 voor de beste eindexamencommercial werd uitgereikt aan Nico van den Brink, regisseur van de commercial Tableau Vivant.

De Golden Gate Commercial Award 2014 voor de beste eindexamencommercial werd uitgereikt aan Nico van den Brink, regisseur van de commercial Tableau Vivant. 

De prijs is bestemd voor de regisseur van de beste commercial en bestaat uit een geheel verzorgde reis voor de winnaar naar internationale reclamefestival Cannes Lions. De prijswinnaar mag in 2015 samen met de Jonge Honden mee naar het reclamefestival in Cannes. 

De jury bestond uit Rogier Hesp, Bas Pinkse, Pieter Scheltema, Bert Teunissen en Jacques Vereecken (voorzitter). 

Juryvoorzitter Jacques Vereecken noemde de commercial van regisseur Nico van den Brink, (Tableau Vivant) 'een ogenschijnlijk eenvoudige one-taker waarin alles perfect op zijn plaats valt: prachtige vormgeving, goede timing en vermakelijk functioneel acteerwerk. De commercial kent een professionele executie die volledig in dienst staat van een sterk en origineel concept.'

Lichting 2014 Nederlandse Filmacademie

Delen