Nieuwe opleiding in ontwikkeling: European Master of Arts in Sound

Gepubliceerd op

In 2016 gaat de nieuwe opleiding European Master of Arts in Sound (EMAS) van start. Deze opleiding is ontwikkeld door een samenwerkingsverband van acht Europese instituten. De Nederlandse Filmacademie is één van de partners in dit project.

In 2016 gaat de nieuwe opleiding European Master of Arts in Sound (EMAS) van start. Deze opleiding is ontwikkeld door een samenwerkingsverband van acht Europese instituten. De Nederlandse Filmacademie is één van de partners in dit project. 

De op te zetten master Sound wil bijdragen aan meer kennis over het belang van geluid voor een filmische constructie. Ook biedt de master ruimte om te experimenteren met nieuwe vormen van sound design. De nadruk ligt op het samengaan van een technische, theoretische en artistieke benadering van de geluidspraktijk binnen een audiovisuele context. 

ESSA Conferentie
Eind juni organiseren de EMAS Partners een symposium tijdens de ESSA-conferentie in Kopenhagen (zaterdag 28 juni 2014). Een panel zal daar het SIAV/EMAS-project presenteren en de plannen die leidden tot het curriculum van dit unieke programma dat door het consortium is gecreëerd. Aansluitend volgt een meer algemene discussie over de relatie tussen onderwijs over geluid binnen academische instellingen en de realiteit van een beroepspraktijk - zowel zakelijk als artistiek.

Het consortium bestaat uit de Hogeschool Gent, ENSATT Lyon, Internationale Filmschule (IFS) (Keulen), Aalto University School of Art and Design (Helsinki),     School of sound (Londen), Nederlandse Filmacademie (Amsterdam), Filmfestival Gent, Filmfestival Aubagne. 
Lees meer

Meer informatie over
Tweede Internationale Conferentie ESSA - 'Sound Studies: Mapping the Field' - Zaterdag 28 juni 2014 - Kopenhagen - http://www.emasound.org/Lees meer 
* European Master of Arts in Sound (EMAS) - Lees meer

Delen