Theaterschoolstudenten winnen prijzen op ITs Festival

Gepubliceerd op

Op de laatste avond van het ITs Festival zijn maar liefst drie prijzen uitgereikt aan studenten van de Theaterschool. Louis Vanhaverbeke, afgestudeerd aan de SNDO, heeft de Krisztina de Châtel Award gewonnen met zijn choreografie Kokito. De Rudolphi Debuut Tour is gewonnen door Marijn Brussaard met Rythm of the Night. Marijn is afgestudeerd aan de Mime Opleiding. De ITs Parade Parel gaat naar Tamar Blom met Body On, eveneens afgestudeerd aan de Mime Opleiding.

Op de laatste avond van het ITs Festival zijn maar liefst drie prijzen uitgereikt aan studenten van de Theaterschool.

Louis Vanhaverbeke, afgestudeerd aan de SNDO, heeft de Krisztina de Châtel Award gewonnen met zijn choreografie Kokito. De Rudolphi tournee Het Debuut is gewonnen door Marijn Brussaard met Rhythm of the Night. Marijn is afgestudeerd aan de Mime Opleiding. De ITs Parade Parel gaat naar Tamar Blom met Body On, eveneens afgestudeerd aan de Mime Opleiding.

De ITs Krisztina de Châtel Award voor meest belovende choreografie werd gewonnen door Louis Vanhaverbeke die met zijn voorstelling Kokito te zien was binnen het programma CHOREO(graphic)Selection 2014. Volgens de dansjury kent Vanhaverbekes werk een duidelijke focus, spreekt ze het publiek direct aan en houd ze de toeschouwer bij de les. ‘Kokito heeft diepgang en tart de grenzen van wat dans is; het onderzoekt op een spannende en persoonlijke wijze de relatie tussen physical movement en taal.’ Vanhaverbeke, afgestudeeerd aan de SNDO, ontving ook 4500 euro aan prijzengeld, te gebruiken voor verdere persoonlijke en artistieke ontwikkeling. Verder mag hij zijn nieuwe choreografie vertonen tijdens het ITs Festival in 2015. 

De ITs Parade Parel gaat naar Tamar Blom en Kajetan Uranitsch van de Mime Opleiding in Amsterdam met Body on. Deze voorstelling is nogmaals te zien tijdens de Parade in Amsterdam van 13 t/m 16 augustus 2014.

Theaterzaken Via Rudolphi organiseert dit najaar een tournee met drie jonge theatermakers die hun eigen werk op het ITs hebben getoond. De drie voorstellingen die door de jury geselecteerd zijn om dit najaar onder de naam Het Debuut een tournee te maken zijn: Methamorphosen van Greet Jacobs, Linda Lugtenborg en Femke Stallaert (Rits School of Arts, Brussel), NXT LVL van Nick Bos, Mathieu Wijdeven en Jip van del Dool (Toneelacademie Maastricht, Performing) en Rhythm of the night van Marijn Brussaard (Mime Opleiding, de Theaterschool). 

Delen