Topkapi Films Fictie Prijs voor Gameboy

Gepubliceerd op

De jury noemde Gameboy een film waarbij alles op zijn plek valt. De Topkapi Films Fictie Prijs bestaat uit een bezoek aan de Berlinale (februari 2015) ter waarde van € 3.000,-.

De jury noemde Gameboy een film waarbij alles op zijn plek valt. De Topkapi Films Fictie Prijs bestaat uit een bezoek aan de Berlinale (februari 2015) ter waarde van € 3.000,-. 

De jury van de Topkapi Films Fictie Prijs bestond dit jaar uit Halina Reijn, Joppe van Hulzen, Hedwig Agterbos, Lodewijk Crijns en Laurette Schillings.

Uit het juryrapport:
“De jury keek dit jaar met veel genoegen naar een zevental films en vond het een zeer sterke lichting. Wij prijzen het hoge ambitieniveau en hadden de indruk dat deze generatie een geslaagde poging heeft gedaan om op een toegankelijke manier, en met veel vrijheid een relevant verhaal te vertellen. Waar in het verleden nog vaak werd geput uit eigen klein leed, kijkt deze lichting naar ons idee weer ruimhartig om zich heen en wordt er zelfs weer ruimte gemaakt voor een intellectuele benadering van film. 

In het bijzonder Onno de Onwetende willen we hierbij apart benoemen, deze film maakte de meeste discussie los bij de jury. Ook vonden wij de acteursregie bij een flink aantal films dit jaar zeer sterk en viel in het bijzonder Akira Dorrestijn op, het jongetje Anton uit de gelijknamige film. Een natuurtalent, dat met een duidelijke visie geregisseerd is. 

Bij een van de films viel voor ons echter alles op zijn plek: het uitstekende scenario, de heldere montage en de naturelle speelstijl van de acteurs. We werden allemaal meegezogen in de wereld van deze ware ratpack, mede door de virtuoze regie waarbij de vorm volledig de inhoud diende. Deze groep acteurs krijgen alle ruimte in een sterk actueel plot, waarmee tegelijkertijd een universeel verhaal verteld wordt over jeugdige grenzeloosheid en verlies van onschuld."

Topkapi Films

Delen