Nominaties bekend voor de KNF Prijs voor de beste Filmacademieproductie

Gepubliceerd op

Ieder jaar reikt de Kring van Nederlandse Filmjournalisten (KNF) een prijs uit voor de beste eindexamenproductie van de Filmacademie. Tijdens de diploma-uitreiking op dinsdag 2 juli werden de nominaties bekendgemaakt.

Ieder jaar reikt de Kring van Nederlandse Filmjournalisten (KNF) een prijs uit voor de beste eindexamenproductie van de Filmacademie. Tijdens de diploma-uitreiking op dinsdag 2 juli werden de nominaties bekendgemaakt. 

De genomineerde films: 
- Fernweh
- Gameboy
- If mama ain't happy, nobody's happy

De jury bestaat dit jaar uit: Charlotte Bouman, Jan Pieter Ekker, Sasja Koetsier, Maricke Nieuwdorp en Karin Wolfs. De jury zal de winnaar bekendmaken tijdens het Gouden Veren Gala op vrijdagavond 4 juli. 

De overwegingen van de jury:
Fernweh (regie: Ena Sendijarevic / scenario:  Guido Hendrikx en Ena Sendijarevic)

“De jury is zeer gecharmeerd door de manier waarop deze compacte, ingetogen vertelling, gedragen door de charismatische hoofdrolspeelster, complexe gevoelens weet over te brengen door volledig te vertrouwen op de zeggingskracht van de goedgekozen beelden.” 

Gameboy (regie: Giancarlo Sánchez / scenario: Joeri Kloppert)
“Zowel de plotontwikkeling als de overtuigende dynamiek tussen de personages verbindt deze film sterk met het nu. De effectieve montage en de sterke regie accentueren de rol van onbezonnenheid en toeval. Dit creëert spanning, die op een waarachtige manier voelbaar maakt hoe de hoofdpersonages elkaar opstuwen in euforie.”

If mama ain’t happy, nobody’s happy (scenario en regie: Mea de Jong)
“In een doeltreffende vertelvorm maakt regisseur De Jong de kijker deelgenoot van haar persoonlijke familiegeschiedenis. Zij is daarbij niet bang ook haar eigen onzekerheden te laten zien. Dit siert de maakster en geeft de film bovendien een zeer aanstekelijke dynamiek.” 

 

De Kring van Nederlandse Filmjournalisten (KNF) is de beroepsvereniging voor alle in Nederland werkzame filmjournalisten en filmcritici. De KNF behartigt de belangen van de professionele filmjournalistiek en fungeert als aanspreekpunt in Nederland en daarbuiten. 

Delen