Studenten Architectuur en Cultureel erfgoed presenteren New Clothes voor Felix Meritis

Gepubliceerd op

Studenten Architectuur van de Academie van Bouwkunst en studenten Cultureel erfgoed van de Reinwardt Academie werkten samen aan het Felix’s New Clothes project. Ze verdiepten zich in de bijzondere historie, toekomst en betekenisgeving van de organisatie Felix Meritis, waarvan het pand aan de Keizersgracht te koop staat. Op 2 juli toonden de studenten Architectuur met maquettes en visualisaties hun ontwerpen aan het publiek.

Studenten Architectuur van de Academie van Bouwkunst en studenten Cultureel erfgoed van de Reinwardt Academie werkten samen aan het Felix’s New Clothes project. Ze verdiepten zich in de bijzondere historie, toekomst en betekenisgeving van de organisatie Felix Meritis, waarvan het pand aan de Keizersgracht te koop staat. Op 2 juli toonden de studenten Architectuur met maquettes en visualisaties hun ontwerpen aan het publiek.

Met introducties van Riemer Knoop (lector Reinwardt Academie), Paul Morel (projectleider Stadsherstel), Michiel van Iersel (Failed Architecture), Lada Hrsak (docent Academie van Bouwkunst) en Jarrik Ouburg (hoofd afdeling architectuur Academie van Bouwkunst) presenteerden de studenten hun plannen. De presentatie was tevens de afsluiting van een tentoonstelling van het werk in het pand van Felix Meritis.

Samenwerking
In het project is samengewerkt met Felix &Foam (de huidige gebruiker van het pand), Failed Architecture en Stadsherstel. De twee academies van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten werken samen in het project Herbestemming Erfgoed van Amsterdam van het Amsterdam Creative Industries Centre of Expertise.

Delen