Theaterschool-alumnus Joren Lefebvre staat met solovoorstelling op Amsterdam Fringe Festival

Gepubliceerd op

Joren Lefebvre (Lichting 2014, Jazz- en musicaldans) is een van de Theaterschool-alumni die te zien is op het Amsterdam Fringe Festival. Daar debuteert hij op 6 september met zijn solovoorstelling 'Jake Credit: a cheap, messed up pop theatre performance'. Hij lanceert zichzelf als uitdagend popartiest Jake Credit om theatrale verwarring te zaaien en aan te tonen dat de gay popcultuur nog steeds leeft in Amsterdam.

Joren Lefebvre (Lichting 2014, Jazz- en musicaldans) is een van de Theaterschool-alumni die te zien is op het Amsterdam Fringe Festival. Daar debuteert hij op 6 september met zijn solovoorstelling Jake Credit: a cheap, messed up pop theatre performance. Hij lanceert zichzelf als uitdagend popartiest Jake Credit om theatrale verwarring te zaaien en aan te tonen dat de gay popcultuur nog steeds leeft in Amsterdam.
 
Jake Credit is een voorstelling waarin popmuziek, ritmische teksten, mode en video fuseren tot een hedendaags en vreemd geheel. In dit kleinschalige popconcert zie je een potentiële popster die de kracht van tekst niet vreest. Naar zijn mening zijn wereldberoemde artiesten alleen maar op muziek gericht, terwijl niet-alledaagse poëzie, slordige on-stage omkledingen en imperfecties juist de afstand tussen artiest en fan verkleinen. Hij streeft naar de perfectie van imperfectie.
 
Het publiek ziet de transformatie van een artiest die binnen de lijntjes kleurt om te voldoen aan de eisen van de Kunst naar een ontspoord persoon, vol haat voor de elite. Een explosie van losse hoofdstukken die een mind-map vormen van een perfect idool, met juist al zijn imperfecties op de voorgrond.  
 
Speeldata: 6, 7, 11, 12 september
Locatie: Polanentheater
Kaarten: € 11, voorverkoop

Ook andere Theaterschool-alumni treden op tijdens het festival, bekijk het programma.

Delen