1 Lectures: nieuwe reeks architectuurlezingen in samenwerking met Arcam

Gepubliceerd op

Vanaf 11 september 2014 organiseert de Academie van Bouwkunst samen met Arcam een nieuwe lezingenreeks onder de titel 1 Lectures. Deze reeks is de opvolger van de Capita Selecta-lezingen van de Academie en van de Arcam-lezingen in de Brakke Grond. .

Vanaf 11 september 2014 organiseert de Academie van Bouwkunst samen met Arcam een nieuwe lezingenreeks onder de titel 1 Lectures. Deze reeks is de opvolger van de Capita Selecta-lezingen van de Academie en van de Arcam-lezingen in de Brakke Grond. 

De lezingenreeks 1 Lectures is bedoeld voor architectuurstudenten en alle andere belangstellenden. Deskundigen, grootheden, nieuwkomers en buitenstaanders worden uitgenodigd om hun licht te laten schijnen over onderwerpen uit architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp.

De reeks opent op 11 september, op de dag af dertien jaar na de aanslagen door Al Qaeda van 2001, met architectuurhistoricus en schrijver Wim de Wagt die een lezing houdt over de wederopbouw van het World Trade Center in New York. In een verhaal van een uur, met veel unieke beelden, gaat hij onder meer in op de betekenis van architectuur als kunst van het herinneren.

Programma
11 september - Wim de Wagt
25 september - Jan Benthem, Aart Oxenaar
09 oktober - Hans van Heeswijk
20 november - Arnoud Gelauff
18 december - Michael van Gessel

Tijdstip en locatie
De lezingen vinden plaats op donderdagavonden, start 20.00 uur, in de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213. Kaarten à €5 zijn te koop aan de deur vanaf 19.30 uur. Academiestudenten hebben vrij toegang op vertoon van de collegekaart. De voertaal is Engels.

Delen