AFK & 3Package Deal: toptalent gelanceerd in WOW

De tweede lichting kunstenaars binnen de 3Package Deal (vlnr): Taocheng Wang, Agnese Cornelio, Nikki Hock, Fernanda Fernandes, Céline Manz, Magdalena Szymkow, Bas van Rijnsoever (Winde Rienstra afwezig)

Gepubliceerd op

Op woensdag 20 augustus presenteerde het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en Bureau Broedplaatsen (BBp) in samenwerking met WOW Amsterdam met succes een nieuwe lichting jonge, (inter)nationale kunstenaars voor de 3Package Deal. Tijdens een goed bezochte middag lichtten de nieuwe selectie kunstenaars hun inspirerende plannen toe voor het komende jaar. Nikki Hock, afgestudeerd aan de Mime Opleiding in 2014, is een van de geselecteerde kunstenaars.

Op woensdag 20 augustus presenteerde het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en Bureau Broedplaatsen (BBp) in samenwerking met WOW Amsterdam met succes een nieuwe lichting jonge, (inter)nationale kunstenaars voor de 3Package Deal. Tijdens een goed bezochte middag lichtten de nieuwe selectie kunstenaars hun inspirerende plannen toe voor het komende jaar. Nikki Hock, afgestudeerd aan de Mime Opleiding in 2014, is een van de geselecteerde kunstenaars.

Kunstenaars verder brengen en binden aan de stad

AFK-directeur Clayde Menso en Jaap Schouffour, directeur BBp benadrukten hoe het succes van dit ‘Artist in Residence programma’ schuilt in de inzet en het talent van de deelnemende kunstenaars en in het enthousiasme van de coalities van Amsterdamse kunstinstellingen die de talenten aan zich binden. Ook volgend jaar zal een nieuwe lichting talenten zich presenteren. Clayde Menso: “De 3Package Deal geeft internationale kunstenaars de kans te investeren in hun eigen ontwikkeling. Er is meer dan genoeg talent én enthousiasme om deze mensen verder te brengen en te binden aan deze stad.”   
 
Ook de wethouder Kunst en Cultuur, Kajsa Ollongren en enkele deelnemers van de eerste lichting van de 3Package Deal komen aan het woord. Ollongren ziet de meerwaarde die deze internationale kunstenaars Amsterdam als creatieve hoofdstad kunnen bieden. “Durven te kiezen voor het excelleren van jonge mensen, dat trekt anderen omhoog.”

Daria Bukvi?, theatermaker binnen de eerste lichting vertelt over wat de regeling in de praktijk betekent: “Het mooie van de 3Package Deal is dat zich een netwerk ontsluit dat voor jou als kunstenaar heel belangrijk is. Het betekent veel in de mate waarin ik ben geprofessionaliseerd en in het werkveld sta. Dat mensen jou zo steunen geeft je echt een boost qua zelfvertrouwen en motivatie.”

Over de 3Package Deal
Toptalent stimuleren en binden aan Amsterdam als internationale cultuurstad, dat is wat het AFK en Bureau Broedplaatsen voor ogen staat met de 3Package Deal. Daartoe krijgen acht jonge, veelbelovende kunstenaars uit diverse kunstdisciplines een jaar lang een ontwikkelbudget (15.000 E) van het AFK plus betaalbare woon- en werkruimte vanuit BBp. Per kunstdiscipline stelt het AFK coalities samen van gerenommeerde kunstinstellingen uit Amsterdam. Zij selecteren en begeleiden de toptalenten gedurende een jaar waarin ze toewerken naar een eindpresentatie die hun ontwikkeling zichtbaar maakt voor de stad.   

Delen