Bojana Mladenovic benoemd tot artistiek leider SNDO - School voor Nieuwe Dansontwikkeling

Bojana Mladenovic

Gepubliceerd op

De directie van de Theaterschool van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten heeft Bojana Mladenovic benoemd tot artistiek leider van de SNDO - School voor Nieuwe Dansontwikkeling met ingang van 1 september 2014. Bojana Mladenovic is momenteel artistiek directeur van Het Veem Theater in Amsterdam. De komende maanden zal Bojana beide functies bekleden.

De directie van de Theaterschool van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten heeft Bojana Mladenovic benoemd tot artistiek leider van de SNDO - School voor Nieuwe Dansontwikkeling met ingang van 1 september 2014. Bojana Mladenovic is momenteel artistiek directeur van Het Veem Theater in Amsterdam.  De komende maanden zal Bojana beide functies bekleden.

Bojana verhuisde van Belgrado naar Amsterdam om de postacademische opleiding DasArts te volgen (momenteel verbonden als Master of Theatre aan de Theaterschool).

In 2010 begon Bojana als directeur van Het Veem Theater. Onder haar artistieke leiding heeft Het Veem Theater een unieke plek in het Nederlandse en Europese performance landschap verworven. Bojana heeft bij het Veem Theater een combinatie bewerkstelligd van een artistieke profiel van een art house, het (experimentele) karakter van een werkplaats en een impresariaat dat internationale co-producties en tournees realiseert.

Daarvoor produceerde Bojana eigen werk en werkte ze samen met kunstenaars als Nicole Beutler en Ivana Müller, beiden SNDO alumnae.
Bojana was in de afgelopen jaren geregeld lid van selectie- en advies commissies op de Theaterschool in Amsterdam. Het artistiek leiderschap van de SNDO ziet zij als een volgende stap om het culturele landschap te verrijken met vooruitstrevende kunstenaars en nieuw artistiek werk.

Jan Zoet, directeur de Theaterschool: ‘Met Bojana heeft de SNDO een bevlogen artistiek leider in huis gehaald met veel ervaring als choreograaf, producent en curator in het internationale en interdisciplinaire circuit van dans en performance.’


Over de SNDO:
De SNDO leidt choreografen op die een bijdrage leveren aan richtinggevende ontwikkelingen in de internationale dans. De opleiding is voor zelfstandige en gemotiveerde studenten, die in staat zijn om een inspirerende omgeving te scheppen met talentvolle medestudenten en docenten. Het werkveld voor afgestudeerden van de SNDO strekt zich uit tot ver buiten Nederland. Sommigen hebben een eigen gezelschap opgericht, anderen zijn als danser verbonden aan dans- of theatergezelschappen, organiseren dansfestivals of leiden danscentra.

De  SNDO maakt deel uit van de Theaterschool, een van de faculteiten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). De AHK bestaat verder uit de Academie voor Beeldende Vorming, het Conservatorium van Amsterdam, de Nederlandse Filmacademie, de Reinwardt Academie en de Academie van Bouwkunst.

Delen