Eenmansoperette Ludwig beste voorstelling van theaterfestival de Parade

Gepubliceerd op

Met de eenmansoperette Ludwig hebben DasArts alumnus Steef de Jong en Ina Veen van muziektheatergezelschap Groots en Meeslepend De Mus gewonnen, de prijs voor beste voorstelling van theaterfestival de Parade. De prijs werd uitgereikt tijdens de afsluiting van het reizende theaterfestival op 24 augustus in Amsterdam.

Met de eenmansoperette Ludwig hebben DasArts alumnus Steef de Jong en Ina Veen van muziektheatergezelschap Groots en Meeslepend De Mus gewonnen, de prijs voor beste voorstelling van theaterfestival de Parade. De prijs werd uitgereikt tijdens de afsluiting van het reizende theaterfestival op 24 augustus in Amsterdam. Steef de Jong studeerde in 2010 af aan DasArts - Master of Theatre.

De jury van de Mus noemde Ludwig een ‘betoverend muzikaal meesterwerkje’. Muziektheatergezelschap Groots en Meeslepend bestaat uit toneelspeler en tekstschrijver Steef de Jong en regisseur Ina Veen, voorheen werkzaam bij Firma Rieks Swarte. Uit het juryrapport: ‘De hoofdpersoon leefde voor de kunst en geloofde er heilig in dat kunst en cultuur vrede en geluk kon brengen onder de mensen. Een mooie gedachte die de Parade met haar kunstenaars en publiek zal proberen voort te zetten.’

Het Gouden Ei voor beste Kinderparadevoorstelling ging naar Parairie van Theater aan het Spui. Parairie werd als beste gekozen uit negentien kindervoorstellingen.

Delen