Oudstudent Morgan Knibbe wint twee prijzen op Locarno International Filmfestival

Gepubliceerd op

De korte documentaire Schipbreuk van oudstudent Morgan Knibbe (regie documentaire, L12) is tweemaal in de prijzen gevallen op het Locarno International Film Festival.

De korte documentaire 'Schipbreuk' van oudstudent Morgan Knibbe (regie documentaire, L12) is tweemaal in de prijzen gevallen op het Locarno International Film Festival.

In de Internationale competitie voor korte film Pardi di Domani, won de film de Pardino d’argento (Zilveren Luipaard). Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 5000 CHF.

Tevens ontving de film de nominatie voor de European Film Awards van Locarno. Dit houdt in dat de film automatisch genomineerd is voor deelname aan de European Film Awards in de categorie Korte Film. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 2000 CHF.

'Schipbreuk' is geproduceerd door Dieptescherpte, voor De Correspondent en beleefde haar internationale première tijdens het Locarno festival. Het is de eerste film van Morgan Knibbe die in 2012 afstudeerde aan de Nederlandse Filmacademie met de documentaire ' A Twist in the Fabric of Space'.

De film speelt zich af op het Italiaanse eiland Lampedusa, waar in oktober 2013 voor de kust een boot vol Eritrese vluchtelingen strandde. Meer dan 360 mensen kwamen om. Abraham, één van de overlevenden, wandelt door een scheepskerkhof en herinnert zich levendig wat er is gebeurt. Aan de andere kant van de haven breekt de chaos los, terwijl honderden doodskisten worden getransporteerd naar een militair schip.

Delen