'Sacred Defense' wint CILECT Prize

Sacred Defense wint CILECT Award

Gepubliceerd op

De eindexamenfilm 'Sacred Defense' heeft de CILECT Prize gewonnen in de categorie Fictie.

De eindexamenfilm 'Sacred Defense' heeft de CILECT Prize gewonnen in de categorie Fictie. 

Een vertegenwoordiger van de crew zal de prijs op 13 oktober in ontvangst nemen tijdens een speciale ceremonie in Los Angeles in het kader van de CILECT conferentie die daar gehouden wordt.

CILECT is de mondiale organisatie van filmscholen; 110 scholen stuurden films in voor de categorieƫn Fictie, Documentaire en Animatie. De uitslag kwam tot stand door middel van een stemming. De eindexamenfilm 'Lokroep' eindigde in de categorie Documentaire op de vierde plaats.

'Sacred Defense' vertelt het verhaal van Reza (Saman Amini), die tijdens de Irak-Iran oorlog soldaten mentaal voorbereidt op het slagveld. Zijn twijfels over het nut van de strijd groeien wanneer zijn dertienjarige zoon Amin (Behnam Pirzadeh) zich meldt als rekruut.

Sacred Defense' kwam tot stand in samenwerking met de HUMAN. De film won eerder de VERS Awards XL Binger Filmlab Publieksprijs en was genomineerd voor de Studenten Oscar in de categorie Best Foreign Student Film.

De film werd geregisseerd door Nima Mohaghegh (L13); Pieter van den Berg (L13) schreef het scenario; Bas Broertjes (L13) en Aydin Dehzad (L13) produceerden de film.

De crew van 'Sacred Defense' bestond verder uit:
Productieleiding: Tessa Rehling
Camera: Thomas van der Gronde
Licht: Joris Bulstra
Production Design: Leonie Gladdines
Art Direction: Jasper Fernhout
Geluidsopname, sound design, mixage: Martijn Snoeren
Montage: Jelle Kuipers
Muziek: Dennis Hazenoot

Delen