Aftrap keuzevak MediaCultuur in Stedelijk Museum

Gepubliceerd op

De alweer zevende jaargang van het samenwerkingsproject MediaCultuur start in september 2014 in het Stedelijk Museum Amsterdam. Circa 120 studenten van Nederlandse academies beeldende vorming leren lessenseries vorm te geven op het snijvlak van actuele kunst en media-educatie. Ook studenten van de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving nemen deel aan het project.

De alweer zevende jaargang van het samenwerkingsproject MediaCultuur start in september 2014 in het Stedelijk Museum Amsterdam. Circa 120 studenten van Nederlandse academies beeldende vorming leren lessenseries vorm te geven op het snijvlak van actuele kunst en media-educatie. Ook studenten van de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving nemen deel aan het project. 

De lesbronnen en thema’s worden toegelicht, kunstenaar Thomas Kuijpers vertelt over zijn installatie #IDIDNTJOIN en er zijn rondleidingen bij de exposities Marlene Dumas: The Image as Burden en On the Move: Verhalen in hedendaagse fotografie en grafische vormgeving.

De uitreiking van de MediaCultuurprijs aan de beste lessenserie, en tevens de afsluiting van het project, vindt plaats in voorjaar 2015.

Voor de Amsterdamse studenten is MediaCultuur één van twaalf keuzevakken. Voorbeelden van andere vakken zijn een module over Lesgeven aan kinderen met een beperking, Cultureel ondernemen en Kunsteducatie in het tijdperk van globalisering.

#IDIDNTJOIN

Delen