Colombina, Regieprijs en VSCD Mimeprijs naar Theaterschool alumni

Repetitiefoto 'Who's Afraid of Virginia Woolf? Foto: Casper Leemhuis

Gepubliceerd op

Kirsten Mulder, afgestudeerd aan de Mime Opleiding in 2000, heeft de Colombina gewonnen voor haar rol in Who’s Afraid of Virginia Woolf?. Susanne Kennedy, afgestudeerd aan de Regie Opleiding in 2005, heeft de Regieprijs gewonnen voor De pelikaan. De Mimeprijs 2014 werd gewonnen door Hideous (wo)men van Boogaerdt/VanderSchoot, alumni van de Mime Opleiding en Susanne Kennedy.

Kirsten Mulder, afgestudeerd aan de Mime Opleiding in 2000, heeft de Colombina gewonnen voor haar rol in Who’s Afraid of Virginia Woolf? in regie van Erik Whien door Toneelschuur Producties. Susanne Kennedy, afgestudeerd aan de Regie Opleiding in 2005, heeft de Regieprijs gewonnen voor  De pelikaanDe Mimeprijs 2014 werd gewonnen door Hideous (wo)men van Boogaerdt/VanderSchoot,  alumni van de Mime Opleiding en Susanne Kennedy bij Toneelgroep Oostpool. De prijzen werden uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater op zondag 14 september 2014.

Colombina 2014
Kirsten Mulder ontving de Colombina, de prijs voor de beste vrouwelijke bijdragende rol, voor haar rol in Who’s Afraid of Virginia Woolf? in regie van Erik Whien door Toneelschuur Producties.
De jury: Kirsten Mulder is de gedroomde Honey. In deze strak geregisseerde Who’s afraid of Virginia Woolf? biedt ze op verbluffende wijze komische tegenkleur aan het verknipte steekspel dat de vurige George en Martha bij elkaar houdt. Mulder overtuigt door een ongekende timing en heerlijk maffe mimiek.

Regieprijs 2014
de prijs voor de beste regie werd gewonnen door Susanne Kennedy, voor De pelikaan van August Strindberg door Toneelgroep Amsterdam.
De jury over de voorstelling: Een regietalent dat de grenzen van haar krachtige beeldtaal steeds verder oprekt. Veel vergt zij van de acteurs, die zichzelf in bepaald opzicht wegcijferen om de bijzondere zeggingskracht van haar fantasie optimaal tot zijn recht te laten komen.

Mimeprijs 2014
De prijs voor de persoon of groep die de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan mime werd gewonnen door Hideous (wo)man van Toneelgroep Oostpool gemaakt door Suzan Boogaerdt,Bianca van der Schoot, afgestudeerd aan de Mime Opleiding in 1999 en 2000 en Susanne Kennedy.
Uit het juryrapport: Hideous (wo)men is een bijzondere theatrale gebeurtenis. De voorstelling is hard en genadeloos, soms afstotelijk en ergerlijk, maar ook grappig, aantrekkelijk en boeiend. Voor betrokkenheid of ontroering is nauwelijks ruimte in deze provocatieve, zorgvuldig gemaakte en zeer knap uitgevoerde voorstelling.


De Pelikaan. Foto: Jan Versweyveld

Hideous (wo)man. Foto: Sanne Peper

Delen