Eindexamenfilm 'Onno de Onwetende' wint prijs in San Sebastian

Gepubliceerd op

De eindexamenfilm 'Onno de Onwetende' heeft op het prestigieuze San Sebastian International Film Festival de Orona Saria Award gewonnen voor de 'Most Cutting Edge Film', de meest originele en grensverleggende film.

De eindexamenfilm 'Onno de Onwetende' heeft op het prestigieuze San Sebastian International Film Festival de Orona Saria Award gewonnen voor de 'Most Cutting Edge Film', de meest originele en grensverleggende film. Aan de prijs is een geldbedrag van € 5.000 verbonden.

De film werd vertoond in de internationale studentencompetitie samen met 13 andere korte studentenfilms uit de hele wereld.

‘Onno de Onwetende’ is geregisseerd door Viktor van der Valk, het scenario werd geschreven door Viktor van der Valk en Jeroen Scholten van Aschat, Hanne Sinninghe en Erik Glijnis hebben de film geproduceerd.

De film vertelt het verhaal van Onno die slachtoffer wordt van het Vreemde Gevoel. Een gevoel dat hij kent, maar niet begrijpt.

‘Onno de Onwetende’ draait deze week nog op het Nederlandse Film Festival te Utrecht, in oktober op het Bejing International Students Film Festival en in de Internationale Competitie van het Kurz Filmtage Winterthur in Zwitserland.

Hoofdrollen worden vervuld door: Vincent van der Valk, Reinout Scholten van Aschat, Genelva Lo-Kioeng-Shioe en Evelien Bosmans.

De crew bestond verder uit:
Emo Weemhoff (camera), Aafke Beernink (licht), Sebastián Arroyo Hoebens (production design), Nicole Kroes (art direction), Robin Berk (geluidsopname), Tijn Hazen (sound design/mixage), Laura Solleveld (mixage), Lot Rossmark (montage) en Eren Önsoy (muziek).

'Onno de Onwetende' wordt op 2 oktober om 24.00 uur uitgezonden op NPO 2. De film kwam tot stand in samenwerking met de NTR.

Delen